Ingrediente: 2 foi aluat foietaj, 1 kg mere, 1 lingurita scortisoara, 2 cani zahar, 2 pahare apa, Gem de visine, 50 g unt. In wok punti zaharul si apa la fiert sa se faca un sirop. Puneti merele date pe razatoare. Lasati sa fiarba merele pana scad. Adaugati scortisoara si apoi lasati sa se raceasca merele. Intindeti aluatul. Ungeti-l cu untul topit. Puneti peste el merele calite. Puteti pune pe aluat si gem de visine. Rasuciti aluatul si taiati-l ca sa obtineti un rulou nu foarte gros. Taiati rulourile sa obtineti forma viitoarelor strudele. Asezati rulourile in tava pe hartie de… continuare
De citit!
Culinar
Bors din spinari de pui
Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....
Culinar
Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele
Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...
Culinar
Placinta cu portocale
Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...