duminică 23 iunie 2024

.

Artă culinara și bucătărie...

Bucătăria este adesea privită ca o formă de artă culinară, un loc în...

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...

Câteva idei pentru amenajarea...

Da, știm cu toții că balconul este acel loc minunat în care se...

Cea mai vândută mașină...

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată, un moft prea scump. Costă mult,...
AcasăCulinarSupă-cremă de ţelină

Supă-cremă de ţelină

O supă-cremă deosebit de gustoasă şi hrănitoare. Nu conţine carne şi poate fi preparată inclusiv în post, făcând câteva înlocuiri. Astfel, legumele se călesc iniţial în ulei în loc de unt, iar untul de la final se înlocuieşte cu margarină vegetală. Laptele îl puteţi înlocui cu lapte de soia, lapte de cocos sau chiar supă de legume. La smântână se poate renunţa. Puteţi renunţa şi la vinul cu care stingeţi legumele călite, dar ar fi păcat :) .

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....