duminică 14 iulie 2024

.

Ce trebuie să știți...

Alegerea unei bijuterii nu este un lucru simplu, mai ales dacă e vorba...

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Eficiență energetică și confort...

În era actuală, eficiența energetică și confortul în locuință sunt două aspecte cruciale...

Avantajele pieselor de la...

În lumea întreținerii și reparării auto, accesul la piese de schimb este esențial...
AcasăCulinarSupă de cartofi...

Supă de cartofi cu tarhon

Supa de cartofi cu tarhonDe câte ori trec munţii şi intru în interiorul arcului carpatic, la primul „popas de ajustare” caut în lista de bucate supa de cartofi cu tarhon. O supă extraordinar de simplă şi totodată având o aromă unică, inconfundabilă. Câteva legume, câţiva cartofi, nişte smântână, sare şi piper. Doar atât? Mai lipseşte doar tarhonul. Un condiment prea puţin utilizat la noi, excepţie făcând, evident, Ardealul. Cea mai bună supă (reţineţi, supă nu ciorbă) de cartofi cu tarhon se mănâncă în Gheorgheni. Mai precis la ieşirea din Gheorgheni către Praid (Sovata), la hotelul –restaurant Filó. Am mâncat de mai multe ori aici, iar ceea ce-mi place cel mai mult este că în cazul supelor/ciorbelor, ţi se aduce un castron măricel aproape plin şi un polonic cu care să-ţi pui în farfurie cât vrei şi de câte ori vrei. Iar pentru asta te taxează pentru o singură porţie, preţul fiind de-a dreptul decent. O mică dar necesară precizare: în articolele mele am menţionat de mai multe ori …

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....