joi 10 octombrie 2024

.

Erupția dentară: O etapă...

Erupția dentară este un proces inevitabil în dezvoltarea fiecărui bebeluș, marcând o etapă...

Cum a fost inventat...

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a căldurii și de control al umidității...

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...
AcasăCulinarSupă de legume...

Supă de legume cu fidea din orez

109 copy

S-au cam dus și aceste sărbători de iarnă. Ca în fiecare an, perioada dintre Sf. Nicolae și Sf. Ion este una grea, mai ales pentru români. Că la români se poate pune liniștit semnul egal între sărbătoare și excesul culinar și/sau bahic. Nu o spun pe un ton critic, doar constat, având în vedere că și eu sunt “mândru că sunt român”.

Material dedicat celor ceva mai avansați în tainele bucătăriei, care știu deja cum se prepară o supă la plic, niște ouă fierte sau ochiuri, ori un “toast” (căruia pe vremuri i se mai zicea și pâine prăjită).

Integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....