joi 5 decembrie 2024

.

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

La ce să te...

Te-ai decis să-ți iei mașină. Ai stat și te-ai gândit, te-ai sucit, te-ai...

Mituri și legende în...

Există multe mituri și legende urbane despre inventatorii diferitelor tehnologii și dispozitive, iar...
AcasăCulinarSupa de rosii...

Supa de rosii cu aroma de curca

Ingrediente: 2 l supa de carne de curca, 1 dovlecel, 1 gogosar, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1 pastarnac, 1 bucatica telina, 6 rosii moi, Frunze de telina Frunze de patrunjel verde, Sare, Piper. Puneti rosiile in putina apa oparita sa puteti da usor pielita jos de pe ele. Rosiile pasati-le printr-o sita, sa scoateti semintele. In supa de carne de curca puneti la fiert legumele taiate cuburi mai mari, cu exceptia dovlecelului care fierbe foate repede.

Completati cu apa supa si adaugati sucul de la rosii. Cand sunt aproape fierte legumele puneti dovlecelul. Lasati inca 7 minute sa fiarba. Adaugati… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...