vineri 12 iulie 2024

.

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Importanța asigurărilor de călătorie...

Atunci când călătoriți în străinătate, fie că este vorba de o vacanță relaxantă...

Avantajele pieselor de la...

În lumea întreținerii și reparării auto, accesul la piese de schimb este esențial...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...
AcasăCulinarSupă de roșii...

Supă de roșii cu Spätzle

Tăiețeii șvăbești – Schwäbische Spätzle (Spätzle fiind termenul șvăbesc pentru vrăbiuță) sunt niște paste (găluscuțe) preparate din făină de grâu sau de grâu spelt (alac spelt), cu mult ou (18%), apă sau lapte și un praf de sare: 1 ou la 100 g făină și 50 mL apă sau lapte. Sunt produse cu indicație geografică de proveniență din Suabia (Schwaben) întâlnite în preparatele culinare din sudul Germaniei, Austria, Elveția, Tirolul de Sud, Alsacia, Moselle, dar și din Ungaria, Slovacia, Slovenia, Ardeal ori Banat. Se pot servi (fierte în apă) ca garnituri la tocănițe (sau papricaș), se pot pune în supe sau pot fi gătite ca fel independent – trase la tigaie cu unt și brânzeturi (sursa). Aluatul de Spätzle se poate modela manual (găluscuțe rupte cu lingura), se poate trece prin prese sau răzătoare speciale. Cum se fac Spätzle de casă puteți vedea aici. Chiar dacă nu sunt greu de “fabricat”, mult mai simplu e să le cumpărați gata făcute. Va trebui doar să le fierbeți, exact ca pe pastele obișnuite. Se găsesc de cumpărat în majoritatea hypermarketurilor, dar și în magazinele on-line. Cele pe care le-am folosit eu sunt achiziționate din Lidl.

_306

Supele limpezi “clasice”, de legume, de pui, de vită, îmi place să fie mai fluide. Pun în ele găluște de griș sau paste, iar uneori mai “uit” în ele câte-un morcov sau niște bucățele de carne. Supele de roșii nu le fac numai cu roșii (deși, de cele mai multe ori nici măcar nu pun roșii proaspete în ele). Le fac ceva mai consistente, cu rădăcinoase și uneori și cartofi, cu orez ori cu paste.

_302

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....