duminică 6 octombrie 2024

.

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Importanța sportului pentru dezvoltarea...

Sportul joacă un rol esențial în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Participarea...

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

Trigliceridele: care e problema cu...

Dacă v-ați urmărit tensiunea arterială și nivelul colesterolului, este posibil să aveți nevoie...
AcasăCulinarSupă de roșii...

Supă de roșii în toiul iernii

200 copy

Cu toate că în ziua de azi nu e nicio problemă să–ți cumperi roșii în orice anotimp, o salată cu gust de roșii “adevărate” se poate face doar când încep să iasă pe piață producătorii locali cu roșiile de grădină. Și nu mă refer aici la piețarii care toată iarna vând fructe exotice și “roșii Spania/Turcia/etc.“, iar la începutul verii vin cu roșii de Matca sau de Tecuci. Vorbesc despre cei ce apar în piața prin iulie – septembrie, din localitățile limitrofe Bacăului, cu marfă mai puțin aspectuoasă, în cantități relativ mici, însă variată. Adică pe lângă roșii vin și cu vinete, dovlecei, ardei, fasole verde, salată și alte prospături de sezon.

O supă de roșii însă puteți încropi oricând, fie vară, fie iarnă. Și nici măcar nu aveți nevoie de roșii!

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....