22.3 C
Bacau

SUSPECT DE TRAFIC DE DROGURI ȘI COMERCIALIZARE DE “ETNOBOTANICE”, REȚINUT

De stiut!

Imagini Onesti_Page_1

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. Bacău au descoperit, în locuinţa unui bărbat din Oneşti, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, cu valoare de piaţă de aproximativ 100 000 lei. / Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a se solicita instanţei de judecată arestarea sa preventivă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au depistat, la data de 20 iunie a.c., în municipiul Oneşti, un bărbat de 36 de ani, din localitate, în timp ce se pregătea să distribuie, către consumatori, droguri şi produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acţiunii, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare în municipiul Oneşti, la care au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău şi jandarmi de la G.M.J. Bacău.

Astfel, în locuinţa bărbatului de 36 de ani, poliţiştii au identificat şi ridicat opt plante de cannabis în diferite stadii de creştere, 27 plante de cannabis puse la uscat, fragmente vegetale, 67 ţiple cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, un pistol cu bile, fără muniţie, o sabie, 10 telefoane mobile, pliculeţe autosigilante, cântare electronice şi sume de bani.

Din cercetările efectuate , a rezultat că bărbatul de 36 de ani ar fi distribuit droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în special adolescenţilor din Oneşti.

Valoarea de piaţă a drogurilor şi substanţelor susceptibile a avea efecte psihoactive ridicate este de aproximativ 100.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. Bacău au fost conduse, în vederea cercetărilor, 14 persoane.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului de 36 de ani, pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Acesta va fi prezentat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi S.R.I..

Activităţile continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

- Advertisement -

Ultimele stiri