joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulSuspiciune de malarie...

Suspiciune de malarie in Bacau

Un tanar bacauan a fost trimis, in cursul zilei de marti, 9 octombrie, la investigatii medicale amanuntite la Bucuresti, fiind suspect de malarie.

Mihai A. de 27 de ani din Gaiceana, judetul Bacau s-a intors acasa, la inceputul lunii octombrie, din Noua Guinee, unde acesta munceste de trei-patru ani.

Pentru ca se simtea rau, s-a prezentat pentru un consult de specialitate la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, cadrele medicale de aici luand imediat decizia de a trimite pacientul la investigatii medicale specifice, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Bucuresti, cu suspiciune de malarie.

Malaria este boala parazitara transmisa omului prin intepatura femelei tantarului anofel si cunoaste o larga raspandire in regiunile tropicale si subtropicale.

Nediagnosticata si netratata la timp, boala poate duce la deces. (M. Rotaru)

De citit!

Este!

Cafea este, luna e-n forma de piscot iar, greierasii fac in ciuda toamnei: “am schimbat oleaca treaba, am cantat, dar nu degeaba!”.Tot atatea motive bune de trezit si jucat pe degete... Continuarea, aici.

Septembrie

Am avut bucuria de a spune buna dimineata, toamnei, de la munte. Ce grozav, ce grozav, muntele reflectandu-se odata cu toamna in ceasca de cafea, lume multa, buna si frumoasa alaturi si ceva amintiri pentru mai tarziu.Dau binete...

Margele

In zilele de marti, diminetile se masoara in cel putin trei ceasuri bune, iar de n-or fi asa primele trei, le numaram pe urmatoarele, le facem margele ceasurile de marti, le punem in sirag si numaram la ele.La fel...