sâmbătă 7 septembrie 2024

.

Nu vă mai luați după mărimile afișate!

Multă lume experimentează sau deja a devenit campioană în cumpărăturile online. De la...

Câteva idei pentru amenajarea...

Da, știm cu toții că balconul este acel loc minunat în care se...

Câteva sfaturi utile pentru...

Sunt o grămadă de site-uri unde poți găsi sfaturi de mare folos în...

Descoperă luxul și rafinamentul...

În inima vibrantă a Bucureștiului, două edificii redefinind conceptul de lux și eleganță...
AcasăCulinarTajină de pui...

Tajină de pui cu legume

113 copy

Când îți place să faci mâncare, să scrii despre ea și s-o pozezi, ai marele avantaj de a primi cadouri utile: ingrediente exotice, ustensile de bucătărie, accesorii foto. Anul trecut, soția mea mi-a făcut cadou o tajină “de firmă”.

Îmi doream de mult un astfel de vas pentru gătit, specific bucătăriei magrebiene (mai multe despre tajină și ce se face cu ea puteți citi aici). N-am putut să-mi aduc una direct de la sursă, nu știu dacă ar fi rezistat pe ruta Rabat – Paris-Orly – Paris-Charles de Gaulle – București-Henry Coandă – Bacău.

Am așteptat o ocazie mai specială pentru a pregăti ceva în noua jucărie primită, ocazie care s-a ivit acum de curând. Am profitat de faptul că a mai trecut fiică-mea pe acasă și am cooptat-o la realizarea unei tajine de pui cu legume. Rețeta originară, de sorginte marocană (am găsit-o în manualul de utilizare livrat împreună cu tajina), a fost ușor modificată (adăugând unele condimente, renunțând la unele legume și înlocuind lămâia murată cu lâmâie proaspătă). Și din nou am gătit pentru trei generații de femei, de această dată cu ajutor substanțial din partea uneia dintre generații.

Continuare…

 

 

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....