duminică, septembrie 24, 2023

Avantajele si dezavantajele calatoriei cu autocarul international

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de...

Mașina electrică, mult marketing și prea multă politică

Probabil ați aflat că Anglia va interzice...

Plastilina: de la o joacă de copii, la joaca unor oameni mari

Plastilina este un material de modelare asemănător...

Tajină de pui cu legume

CulinarTajină de pui cu legume
- Advertisement -

113 copy

Când îți place să faci mâncare, să scrii despre ea și s-o pozezi, ai marele avantaj de a primi cadouri utile: ingrediente exotice, ustensile de bucătărie, accesorii foto. Anul trecut, soția mea mi-a făcut cadou o tajină “de firmă”.

Îmi doream de mult un astfel de vas pentru gătit, specific bucătăriei magrebiene (mai multe despre tajină și ce se face cu ea puteți citi aici). N-am putut să-mi aduc una direct de la sursă, nu știu dacă ar fi rezistat pe ruta Rabat – Paris-Orly – Paris-Charles de Gaulle – București-Henry Coandă – Bacău.

Am așteptat o ocazie mai specială pentru a pregăti ceva în noua jucărie primită, ocazie care s-a ivit acum de curând. Am profitat de faptul că a mai trecut fiică-mea pe acasă și am cooptat-o la realizarea unei tajine de pui cu legume. Rețeta originară, de sorginte marocană (am găsit-o în manualul de utilizare livrat împreună cu tajina), a fost ușor modificată (adăugând unele condimente, renunțând la unele legume și înlocuind lămâia murată cu lâmâie proaspătă). Și din nou am gătit pentru trei generații de femei, de această dată cu ajutor substanțial din partea uneia dintre generații.

Continuare…

 

 

Alte titluri