Tânăr reținut de polițiști după ce a șantajat o femeie cu publicarea unor fotografii indecente pe Internet

Un tânăr din comuna Bârsăneşti, bănuit de poliţişti de săvârşirea infracţiunii de şantaj a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta ar fi pretins o sumă de bani de la o tânără de 22 de ani, sub ameninţarea publicării unor fotografii care o reprezentau în ipostaze indecente.

La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au fost sesizaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti despre faptul că, o tânără de 22 de ani, din Bacău ar fi ameninţată de un tânăr de 21 de ani cu publicarea unor fotografii care o reprezintă în ipostaze indecente, dacă refuză să îi ofere suma de 4500 de lei.

Astfel, în urma investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din Oneşti, la data de 17 aprilie a.c. tânărul de 21 ani a fost prins în flagrant, în municipul Oneşti, încercând să obţină bani pentru a şterge imaginile comprominţătoare deţinute.

De asemenea, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, ocazie cu care au fost ridicate 8 sisteme informatice, respectiv 4 telefoane mobile, un laptop şi 3 tablete.

Faţă de tânărul în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei cu propuneri legale.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău recomandă celor care petrec timp în mediul on-line:

Fiți prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învațați ori locul de muncă.
Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le cunoașteți și în realitate.
Nu acceptați niciodată să vă întâlniți direct cu o persoană cunoscută pe Internet – oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteți deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice.
Evitați postarea pe Internet a fotografiilor personale.