Tanarul aflat la volanul BMW-ului care a spulberat o familie pe strada Stadionului a fost arestat

Tanarul care a lovit cu BMW-ul un Volkswagen, sambata dimineata, pe strada Stadionului, din Bacau, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

O instanta a Judecatoriei Bacau a luat aceasta decizie ieri, tanarul, pe nume Daniel Olatuc fiind cercetat pentru omor din culpa. In urma accidentului, provocat – sustin politistii – de viteza excesiva a masinii pe care o conducea fara sa aiba permis si cu o alcoolemie destul de mare, o femeie a murit iar un barbat se afla in satre grava in spital.

Dupa ce a produs accidentul, tanarul a fugit. Ulterior, el s-a predat politistilor.

+ Grav accident la Sala Sporturilor. Vezi fotografii de la fata locului

11 COMENTARII

 1. Ok, l-am recitit.E schimbat total. Sa inteleg ca ai vorbit in nestiinta de cauza cand l-ai scris prima oara?

 2. Solicit stergerea pozei de pe site intrucat acest lucru este ilegal . Iar in ceea ce priveste numele complet ma voi documenta pentru ca persoana despre care scrieti sa nu fie privat de anumite drepturi. Mai sunt si alte persoane care au de suferit de pe urma articolului dumneavoastra nu doar cel vinovat de accident, si nu este corect in primul rand pentru fetita sa…. asa ca ma repet, va rog stergeti poza si numele .

 3. Conform carei legi este ilegala afisarea pozei unei persoane care a comis un accident?

 4. DECIZIE Nr. 248 din 1 iulie 2004 Art. 5 (1) Este interzisa difuzarea de imagini sau de inregistrari ale persoanelor retinute pentru cercetari, arestate sau aflate in detentie, fara acordul acestora.

 5. Decizia este a CNA si se aplica doar televiziunilor. In plus, paragraful respectiv mai continua: “(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care filmarea sau inregistrarea este incidentala si este realizata in locuri publice.”

 6. Codul Civil al României
  – în vigoare începând cu 1 octombrie 2011 –

  – Dispoziţii privind viaţa privată –
  CARTEA I
  Despre persoane)
  TITLUL II
  Persoana fizică
  CAPITOLUL II
  Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente
  SECŢIUNEA a 3-a
  Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane

     Dreptul la viaţa privată
     Art. 71. – (1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
  Dreptul la propria imagine
     Art. 73. – (1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
     (2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.
  Art. 74.  c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
  d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;

  In primul rand fotografia pe care dumneavoastra o detineti a fost FURATA de pe Facebook, iar in al doilea rand aceasta fotografie a fost facuta intr-un spatiu privat ceea ce duce la incalcarea Art. 74 lit d)

 7. Ca sa incheiem discutia: odata ce o persoana isi posteaza o fotografie pe Facebook, acea fotografie iese de sub reglementarile citate de Dvs.

  Facebook este considerat un spatiu public si daca va uitati la Termenii si Conditiile serviciului, veti observa ca, publicand o fotografie pe wall dati voie oricarui utilizator al retelei s-o foloseasca in ce mod doreste.

  Si ca sa demontez argumentele:

  – imaginea nu reprezinta un spatiu privat.
  – imaginea a fost luata (probabil) intr-un spatiu privat cu acordul persoanei in cauza care a si postat-o apoi pe FB, renuntand la pretentiile referitoare la intimitate.

  Si daca nu v-am convins, iata un studu de caz, in care CNA decide ca o fotografie luata de pe profilul public al unui utilizator poate fi folosita de presa.

  Linkul este: http://www.carmenalbisteanu.ro/2012/02/21/pozele-de-pe-facebook-va-vaneaza-si-in-viata-viitoare/

Comments are closed.