Targ de toamna la Moinesti

Timp de doua zile (25 si 26 octombrie), la Moinesti are loc Targul de Toamna, in organizarea Asociatiei “Activ” si a Primariei Moinesti, activitate desfasurata in cadrul proiectului “ACTIVarea specificului autentic moinestean”. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sustinut de Petrom si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

“Organizatorii acestui eveniment si-au propus sa stimuleze comunitatea locala in cunoasterea si promovarea specificului autentic din zona, sa ajute la pastrarea unei identitati locale care sa produca un efect economic pozitiv pentru comunitate, contribuind, de fapt, la promovarea valorilor culturale romanesti in circuitul european”, a declarat Viorel Florin Costea, expert in comunicare al Primariei Moinesti.

In cadrul targului, alaturi de exponatele traditionale, taranesti si mestesugaresti, vor fi prezentate si produse ecologice de interes general, precum si exponate realizate de elevii scolilor “Stefan Luchian” si “George Enescu” din localitate.

Cu acest prilej, organizatorii au pregatit ateliere de creatie si spectacole folclorice, activitati ce se vor desfasura in fata Bibliotecii Municipale “Stefan Luchian” din Moinesti, incepind in fiecare zi, cu ora 16.00.