duminică 23 iunie 2024

.

La ce trebuie să...

Înainte de a semna un contract, trebuie să fii foarte atent! Nu, serios,...

Amenajarea ideală a unui...

Amenajarea unui apartament cu două camere este o provocare plăcută, oferind posibilități creative...

Nu vă mai luați după mărimile afișate!

Multă lume experimentează sau deja a devenit campioană în cumpărăturile online. De la...

O foarte scurtă istorie...

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de papirus atunci când cărturarii foloseau pensule...
AcasăOrasulTârg inedit de...

Târg inedit de Crăciun, la Slănic-Moldova

Uniți de o viziune și o preocupare comună, legată de criza ecologică prin care trece omenirea și de care în prezent se vorbește prea puțin în România, Asociația de Artă ,,In Context Slănic-Moldova, împreuna cu Asociația ,,Prietenii Slănicului”, voluntarii de la liceele partenere din județul Bacău și elevi de la Școala Gimnazială Nr.1 Slănic-Moldova și Școala Gimnazială Nr.2 Târgu-Ocna organizează în perioada 20 – 31 decembrie, o serie de activități festive adresate comunității locale si turiștilor aflați în stațiune.

Aceiași tineri care au implementat anul acesta cel mai inovator program de colectare a deșeurilor, intitulat ,,Slănic compostează” și care au organizat cel mai mare protest ,,Fridays for Future” din țara noastră, își unesc acum forțele, pentru a demonstra că prin determinare și creativitate, totul se poate reinterpreta și refolosi.

Astfel, între 20 – 22 decembrie, ei vă așteaptă la Târgul de cadouri cu produse eco și homemade ,,Unfreeze Slănic”, care va avea loc în Foișorul de Muzică din Parcul Central al stațiunii, unde vor prezenta o varietate de produse ornamentale specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, incluzând piese vestimentare, accesorii, dulciuri si, multă voie bună.

Prin acest târg, organizatorii doresc să atragă atenția asupra problemei supraprodusului și a consecinței sale asupra mediului înconjurător. ,,Trăim ca și când am mai avea o altă planetă, cu propriile sale resurse, la dispoziția noastră și consumăm cu 50% mai multe resurse decât poate susține în ansamblu planeta noastră”, a spus Sabrina Dâscă, elevă a Colegiului Național ,,George Apostu” din Bacău și voluntară în cadrul programului de rezidență artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova”, al cărui inițiator și coordonator este artista plastică Alina-Georgiana Teodorescu, președintele asociației de artă cu același nume.

În perioada menționată, în Parcul Central și în incinta Bisericii Romano-Catolice ,,Adormirea Maicii Domnului” din stațiune, se vor mai organiza ateliere de decorațiuni din obiecte reciclate pentru copii, concerte de colinde și muzică clasică. De asemenea, se vor mai desfășura si alte activități creative menite să încurajeze crearea unei culturi de experimentare și de colaborare, ce inspiră învățarea, gândirea critică, curiozitatea, comunitatea, incluziunea și durabilitatea.

Programul complet al manifestărilor va fi disponibil pe paginile online de socializare ale Primăriei Slănic-Moldova și ale celor doua asociații organizatoare.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...