luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSportTârgu-Ocna, punct final...

Târgu-Ocna, punct final al călătoriei între cer și pământ

cer

Sâmbătă, 16 mai 2015, în Piața Primăriei din orașul-stațiune Târgu-Ocna s-a dat startul celei de-a treia ediții a a cursei de MTB XC Cross Country, denumită ,,Călătorie între Cer și Pământ”, la care s-au aliniat peste 250 de sportivi din întreaga țară.
Tradiționala manifestare sportivă este organizată de Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Târgu-Ocna, Asociația Sportivă Adventuremania şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

Concursul de cross country de la Târgu-Ocna este unul cu adevărat deosebit și unic în România, întrucât traseul pe care se întrec bicicliștii se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran, prin tunelurile din mina de sare Trotuş.
,,Speciala” competiției a constituit-o și în acest an, parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului, la 240 m adâncime. Proba din subteran se derulează pe parcursul a 3,1 km, timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate după care ajung în baza turistică, feeric luminată, unde mai au de parcurs încă 600 de metri. Apoi revenire, adică încă 3,1 km de pedalat pentru a ajunge înapoi la suprafaţă, la lumina zilei. Traseul continuă prin stațiune, cu traversarea unor drumuri forestiere şi poteci situate pe dealurile şi pădurile din regiune.

Traseul special al evenimentului a solicitat din plin îndemânarea dar și calitățile fizice ale concurenților care au trebuit să parcurgă timp de două ore, cât mai multe ture de 15 km, împărțiți în mod egal între subteran și suprateran. La finalul celor 120 de minute, câştigători la fiecare categorie de vârstă au fost declaraţi cei care au efectuat traseul de patru ori.

Una dintre surprizele ediției a fost traversarea clădirii Primăriei Târgu-Ocna de către biciclişti, un bun prilej de promovare a turismului și a sportului de masă în orașul de la poalele Măgurii. Iată și câteva dintre detaliile tehnice ale concursului: 120 minute – durata concursului; + 533 m – altitudinea maximă a traseului; 240 m – adâncimea maximă a traseului; 527m – diferenţa totală de nivel a traseului per tur; 12 grade – temperatura constantă din mină și 50% gradul de umiditate; 7.100 lei – valoarea totală în bani a premiilor.
Iată și câștigătorii acestei ediții:
Categorie Loc Nume
ELITE Open Masculin 1 Marius Petrache
2 Duca Bogdan
3 Madaras Attila
4 Ilyes Ferencz
5 Roșioru Daniel
ELITE Open Feminin 1 Fodor Emese
2 Cojocaru Monica
3 Piringer Beata Adrienne
Masculin – 14 – 29 ani 1 Malnasi Jozsef Attila
2 Mîndrescu Andrei
3 Mârza Florin
Masculin – 30 – 39 ani 1 Zsolt Mathe
2 Peter Kazmer
3 Enache-Poti Marcian
Masculin – peste 40 ani 1 Ambrus Attila
2 Karikas Gabor
3 Sarig Csaba
Feminin Open 1 Kinga Karacsony
2 Lupuj Noemi
3 Saftiuc Ana

Romulus Dan Busnea

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...