duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulTârgul de Crăciun...

Târgul de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane, Ghimeș-Făget, 2019

În piața amenajată în central comunei Ghimeș-Făget are loc în perioada 21 – 22 decembrie, cea de a III-a ediție a Târgului de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane.

În cadrul târgului vor expune peste 25 de mici producători, membri ai Cooperativei ,,Carpatica” Ghimeș, prilej ideal pentru degustare și aprovizionarea de dinaintea Crăciunului.

Sute de copii, tineri și adulți, deopotrivă, participă și în acest an la Concursul de Împodobit Bradul de Crăciun, cu decorațiuni lucrate manual, pe care le veți putea admira și achiziționa pe toată durata târgului. Mici gospodari, producători de bucate alese, autentice, organic preparate, își vor expune în standuri o diversitate mare de bunătăți.

Coruri bărbătești și de copii se adună să vestească prin cânt și poezie Nașterea lui Iisus; grupul muzical Csangallo, de la Budapesta, vine să redea într-o reprezentație aparte teme muzicale autentice, îmbogățite, colorate, pentru că muzica este înțeleasă în orice limbă. Iar mai apoi, soprana Alis Făiniță, originară de pe Valea Trotușului, va îmbogăți evenimentul cu o serie de cântece atent alese, printr-o interpretare remarcabilă.

Evenimentul este organizat de societatea ,,Xilopal” și Afacerea socială ,,Degustarium”, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală – GAL ,,Valea Muntelui”, Consiliul Local Ghimeș-Făget și Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău. La târg vin producători din gospodăriile montane și ansambluri de muzică populară din comunele Agăș, Asău, Brusturoasa, Dofteana, Ghimeș-Făget, Palanca, Poduri și din orașul Dărmănești.

Parteneri media: Revista ,,Lumea Satului”, ,,Deșteptarea”, posturile de televiziune ,,Agro TV” și ,,Exclusiv TV”.
În ediția precedentă au fost prezenți peste 5.000 de vizitatori pe parcursul celor două zile ale evenimentului.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...