sâmbătă, decembrie 2, 2023

Sfaturi pentru un sunet mai bun de la sistemul audio de acasă

    Configurarea unui sistem de sunet frumos este...

Avantajele si dezavantajele calatoriei cu autocarul international

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de...

Târgul de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane, Ghimeș-Făget, 2019

OrasulTârgul de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane, Ghimeș-Făget, 2019
- Advertisement -

În piața amenajată în central comunei Ghimeș-Făget are loc în perioada 21 – 22 decembrie, cea de a III-a ediție a Târgului de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane.

În cadrul târgului vor expune peste 25 de mici producători, membri ai Cooperativei ,,Carpatica” Ghimeș, prilej ideal pentru degustare și aprovizionarea de dinaintea Crăciunului.

Sute de copii, tineri și adulți, deopotrivă, participă și în acest an la Concursul de Împodobit Bradul de Crăciun, cu decorațiuni lucrate manual, pe care le veți putea admira și achiziționa pe toată durata târgului. Mici gospodari, producători de bucate alese, autentice, organic preparate, își vor expune în standuri o diversitate mare de bunătăți.

Coruri bărbătești și de copii se adună să vestească prin cânt și poezie Nașterea lui Iisus; grupul muzical Csangallo, de la Budapesta, vine să redea într-o reprezentație aparte teme muzicale autentice, îmbogățite, colorate, pentru că muzica este înțeleasă în orice limbă. Iar mai apoi, soprana Alis Făiniță, originară de pe Valea Trotușului, va îmbogăți evenimentul cu o serie de cântece atent alese, printr-o interpretare remarcabilă.

Evenimentul este organizat de societatea ,,Xilopal” și Afacerea socială ,,Degustarium”, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală – GAL ,,Valea Muntelui”, Consiliul Local Ghimeș-Făget și Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău. La târg vin producători din gospodăriile montane și ansambluri de muzică populară din comunele Agăș, Asău, Brusturoasa, Dofteana, Ghimeș-Făget, Palanca, Poduri și din orașul Dărmănești.

Parteneri media: Revista ,,Lumea Satului”, ,,Deșteptarea”, posturile de televiziune ,,Agro TV” și ,,Exclusiv TV”.
În ediția precedentă au fost prezenți peste 5.000 de vizitatori pe parcursul celor două zile ale evenimentului.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri