duminică 23 iunie 2024

.

Performanță și Siguranță: Discuri...

Volkswagen Golf, emblematicul hatchback compact al celebrului producător german, este cunoscut pentru fiabilitatea...

Problemele cu care se...

Ocuparea unui loc de muncă este esențială pentru capacitatea persoanelor cu dizabilități de...

Cum să ne păstrăm...

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru care îngrijirea adecvată a unghiilor este...

Cum să eviți capcanele...

În preajma sărbătorilor, este ușor să cazi în capcana consumului excesiv de alimente....
AcasăOrasulTârgul Gospodăriilor de...

Târgul Gospodăriilor de Produse Montane „La porțile Nemirei”

În centrul orașului Dărmănești a avut loc vineri, 17 mai, cu începere de la ora 13.30, deschiderea celei de-a doua ediții a Târgului Gospodăriilor de Produse Montane ,,La Porțile Nemirei” (17 – 19 mai), eveniment purtând marca ,,Fabricat în Dărmănești” și organizat de autoritățile locale, în parteneriat cu Gal Valea Muntelui, Degustarium și Livada Minunată.

După cuvântul de întâmpinare rostit de primarul localității, Constantin Toma, au urmat discursurile invitaților, printre aceștia numărându-se Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, senatorii Dragoș Benea și Miron Smarandache, Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Maricica-Luminița Coșa, prefectul județului Bacău, Ghiță-Burlui Buznea, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bacău, primari ai localităților de pe văile Trotușului și Tazlăului.

Toți cei prezenți au făcut mai apoi un tur al târgului, unde a avut loc o degustare de produse locale oferite de către gospodari din 14 localități, iar fermierii prezenți au avut parte de ateliere de lucru, precum și de prezentarea, în premieră, a unui abator mobil de către Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească Tip Simmental, prin inițiativa și sprijinul GAL-urilor din județul Bacău. Totodată, vizitatorii târgului s-au putut bucura și de o expoziție în aer liber, cu artefacte din timpul Primului Război Mondial.

Prima zi s-a încheiat pe scena din Piațeta Primăriei Dărmănești, cu un spectacol artistic de dansuri și cântece folclorice susținut de către Ansamblul folcloric din comuna Dofteana, prin sprijinul UAT Dofteana, și de Corul ,,Cantus” Dărmănești, program prezentant de către dna Simona Drilea, managerul pensiunii agroturistice ,,Livada Minunată” din satul Apa Asău și organizatoarea ,,Șezătorii Asăuancelor”.
Evenimentul de la Dărmănești va continua în următoarele două zile cu ateliere de lucru, simpozioane și momente artistice, dar și cu o serie de întreceri sportive, prilejuite de inaugurarea Complexului Sportiv CSU UZU Dărmănești.

Text și foto: Romulus-Dan BUSNEA și Olivian DARIE

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...