luni 9 decembrie 2024

.

Avantajele si dezavantajele calatoriei...

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de transport international este autocarul iar aceasta...

Cum să câștigi o...

Ratele dobânzilor sunt aproape minime istorice, ceea ce reprezintă o provocare pentru oricine...

Inovații în industria construcțiilor...

Procesul de construcție a unei piscine nu presupune doar săpături și turnarea betonului....

Eleganță și stil inconfundabil:...

Moda este mai mult decât simpla îmbrăcăminte; este o formă de exprimare a...
AcasăCulinarTarta Tatin

Tarta Tatin

Foarte populară (numai Google returnează aproape 8 × 10rezultate la o căutare cu “tarta tatin” – și sunt doar rezultatele în limba engleză), tarta Tatin a fost creată zice-se din greșeală, ca de altfel toate marile descoperiri ale omenirii; sugativa și radarul sunt primele exemple care îmi vin în minte. Povestea modului în care a apărut această tartăextraordinar de simplă, dar gustoasă, aspectuoasă și de efect o găsiți descrisă amănunțit de Wikipedia. Versiunea în limba română a poveștii v-o spune Laura Laurențiu, arătându-vă totodată și cum se face o tartă Tatin ca la carte. O găsiți și pe blogul lui Adi Hădean, realizată și povestită de unul din stagiarii săi. Pentru alte variante, vă las să căutați singuri.

102

Eu vreau doar să vă prezint modul în care s-a petrecut realizarea tartei Tatin în bucătăria noastră, realizare la care soția mea a contribuit cu munca efectivă, iar eu cu pozatul (nici măcar nu m-am învrednicit să surprind toate etapele), așternutul poveștii pe hârtie ( 😉 ) și cu mâncatul.

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....