.

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...

Ce trebuie să știi...

Din cauza pandemiei, a restricțiilor, a întregii nebuneli de anul trecut, m-am apucat...

Tot ceea ce trebuie...

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu aveți nevoie de un spațiu...
AcasăCulinarTartiflette

Tartiflette

100Probabil ați gătit de multe ori ceva asemănător, dar n-ați știut că preparatul proaspăt scos din cuptor este o specialitate franceză, din Alpii Savoiarzi. Denumirea de Tartiflette nu vine de la tartă – așa cum ați fi tentați să credeți, ci de la “tartifla” cuvântul care denumește cartoful în dialect Franco-Provençal. Dar asta este o altă poveste. Din respect pentru adevărul istoric, trebuie menționat faptul că la pregătirea Tartiflette este necesar un sortiment de brânză specific zonei Haute-Savoie, și anume Reblochon. Cum Reblochon nu găsești în România chiar pe toate drumurile, mi-am permis să-l înlocuiesc cu un amestec de brânzeturi mai accesibile: caș afumat și Mozzarella.

Continuare …