duminică 23 iunie 2024

.

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...

Ce trebuie să știți...

Alegerea unei bijuterii nu este un lucru simplu, mai ales dacă e vorba...

Eleganță și stil inconfundabil:...

Moda este mai mult decât simpla îmbrăcăminte; este o formă de exprimare a...

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...
AcasăCulinarTartiflette

Tartiflette

100Probabil ați gătit de multe ori ceva asemănător, dar n-ați știut că preparatul proaspăt scos din cuptor este o specialitate franceză, din Alpii Savoiarzi. Denumirea de Tartiflette nu vine de la tartă – așa cum ați fi tentați să credeți, ci de la “tartifla” cuvântul care denumește cartoful în dialect Franco-Provençal. Dar asta este o altă poveste. Din respect pentru adevărul istoric, trebuie menționat faptul că la pregătirea Tartiflette este necesar un sortiment de brânză specific zonei Haute-Savoie, și anume Reblochon. Cum Reblochon nu găsești în România chiar pe toate drumurile, mi-am permis să-l înlocuiesc cu un amestec de brânzeturi mai accesibile: caș afumat și Mozzarella.

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....