miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulTelescaunul pârtiei de...

Telescaunul pârtiei de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova va funcționa și pe timpul verii

Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău va pune la dispoziția turiștilor un nou mijloc de agrement.

Astfel, telescaunul pârtiei de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova va funcționa și vara, pentru a oferi mai multe posibilități de distracție și relaxare turiștilor sosiți în zonă.

Accesul cu telescaunul se va putea face în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, începând cu weekend-ul 19 – 21 iulie 2019.

Conform Hotărârii Consiliului Județean Bacău nr. 131 din 28.06.2019 au fost stabilite tarifele și programul pentru accesul cu telescaunul, după cum urmează:
1 Urcare pentru adult – 10 lei; 1 Coborâre pentru adult – 10 lei;
1 Urcare pentru copil/elev/student – 8 lei; 1 Coborâre pentru copil/elev/student – 8 lei.

Program turiști: Vineri, Sâmbătă, Duminică, orele 11.00 – 19.00

Telescaunul pornește când sunt la stația de îmbarcare minim 16 turiști;
Cartela este valabilă doar pentru ziua în care a fost emisă;
c) Vor beneficia de reducere elevii și studenții care vor prezenta carnetul de elev/legitimația de student, vizat/vizată pentru anul în curs.
Cu telescaunul poate urca oricine să admire peisajul de la înălțime, perspectiva fiind diferită pe durata verii. Pentru pasionații drumețiilor montane este oferit un acces facil către centrul stațiunii, prin următorul traseu turistic marcat cu triunghi albastru: Pârtia de schi Nemira (de la baza superioară a acesteia) – Valea Dobru – Parcul Central Slănic-Moldova.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...