Terapia cu animale, in curand, in Bacau

Asociația Betania a primit miercuri, 22 mai 2013, vizita unor oaspeți deosebiți. Este vorba de reprezentanții Asociației Dog Assist din Cluj Napoca, specializați în terapia asistată de animale (TAA). TAA este o terapie complementară care folosește, ca parte a procesului terapeutic, un animal ce a fost în prealabil evaluat, pregătit și certificat, cu rolul de a facilita relația dintre beneficiar și terapeut. Pe baza planului de intervenție întocmit anterior, în cadrul ședințelor de terapie standard sunt introduse elemente de TAA, activități ce se bazează pe interactiunea om-animal, consonante cu scopurile terapeutice stabilite. TAA este furnizată prin intermediul unui specialist, care lucrează împreună cu animalul în cadrul procesului de terapie.

Andre Muit, președintele Asociației Betania, și George Mosoia, președintele Dog Assist, intenționează să perfecteze un parteneriat astfel încât și în Bacău să se poată oferi servicii de TAA atât pentru copiii cu autism cât și pentru cei cu handicap fizic. Bess, labradorul adus în vizită în Bacău, a fost primit așa cum se cuvine de micii clienți ai Centrului Delfinul care funcționează sub auspiciile Asociației Betania.

”Sunt sigur că este un proiect de viitor, un mare pas înainte în ceea ce înseamnă serviciile terapeutice pe care le oferim. Parteneriatul cu asociația din Cluj Napoca poate să deschidă noi căi de a le veni în ajutor celor care apelează la serviciile noastre. Sunt încântat de perspectivele care au început deja să prindă contur după primele discuții pe care le-am avut față în față cu George Mosoia și colegii săi, dar mai ales după ce am văzut cum reacționează copiii în relația cu Bess, acest câine minunat”, a declarat Andre Muit, președintele Asociației Betania. La fel de mulțimit de rezultatele întrevederii a fost și George Mosoia, care este convins că în Bacău s-au pus bazele unei colaborări pe termen lung, ale cărei rezultate vor fi cel puțin cele așteptate.

”Pornind de la beneficiile TAA, Asociația Dog Assist își propune, prin activități specifice, să aducă o contribuție palpabilă în domeniul sănătății mentale și fizice, educaționale, motivațional- ocupaționale, sociale, dar și în domeniul chinologic și cel al cercetării științifice. Alături de Betania și de Andre Muit suntem siguri că ne vom atinge scopul și că în curând și în Bacău vor fi oferite servicii de TAA care vor veni în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă diferite categorii de potențiali pacienți” a menționat președintele Dog Assist.