vineri, septembrie 29, 2023

Tot ceea ce trebuie să știi despre un scaun de bebe

Există mai multe modele diferite disponibile. Deși...

Știi cum trebuie să-ți îngrijești câinele?

Indiferent dacă tocmai ai adoptat un nou...

Tescani, Bacău: Întâlnirile Internaționale Muzicale George Enesco

ActualitateTescani, Bacău: Întâlnirile Internaționale Muzicale George Enesco
- Advertisement -

În perioada 19 – 30 august, la Casa Memorială „George Enescu-Rosetti-Tescanu din Tescani, sub egida Întâlnirilor Internaţionale Muzicale ,,Georges Enesco”, Asociaţia ,,Noesis- Enesco Artă şi Cultură”, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu” și Societatea Muzicală Franceză „Georges Enesco”, organizează cea de‐a treia ediţie a Cursurilor de măiestrie de artă vocală. Manifestarea este susţinută financiar de Consiliul Judeţean Bacău (CJ), care între altele a acordat două premii-burse la doi tineri interpreţi, una pentru fiecare Master Class. Costurile ajung la 12.500 de lei, din care 10.000 de lei va fi contribuția CJ Bacău.

Ceilalți parteneri ai asociației sunt Institutul Cultural Român din Paris, Ambasada Franței în România, Opera Națională din Cluj, Conservatorul de Muzică „Marietta Alboni” din Paris, Școala Normală de Muzică „Alfred Cortot” și Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău.

„Implementarea acestui proiect va avea un impact pozitiv în promovarea județului Bacău, locul de care este legat marele compozitor, întrucât evenimentul este de înaltă anvergură atât la nivel național, cât și internațional, implicată fiind și Ambasada României în Franța”, a precizat dl Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău.

Între 13 şi 19 august Master Classul este susţinut de mezzo‐soprana Viorica Cortez şi pianista Alina Pavalache, cursurile fiind dedicate muzicii vocale universale, de la baroc la contemporani. Concertul de închidere va avea loc în data de 19 august, la ora17.30, ziua nașterii lui George Enescu, în semn de ales omagiu adus marelui nostru compozitor.

Din 20 în 27 august, Master Classul va fi susținut de soprana Leontina Văduva, pianista Alina Pavalache și regizorul de operă Anda Tăbăcaru-Hogea, cursurile sunt dedicate muzicii franceze și muzicii enesciene.

Concertul – Spectacol de închidere va avea loc pe 27 august ora 17.30.

În ziua de 30 august, ora 17.30, în partenariat cu Filarmonica ,,Mihail Jora” din Bacău, în cadrul Festivalului ,,Orfeul Moldav” va avea loc un Recital Extraordinar Muzical Literar susţinut de Leontina Văduva, Alina Pavalache şi Sever Voinescu, după care va avea loc vernisajul expoziţiei pictorului Mihai Sârbulescu.

Pe lângă festivalul din Tescani, proiectul mai cuprinde două concerte susținute de masteranzi în București și Sinaia, apoi Concursul Internațional de Canto „Georges Enesco” de la Paris.
(Sursa: cotidianul ,,Deșteptarea”)

Text adaptat și actualizat de Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri