sâmbătă 22 iunie 2024

.

ŠKODA 1000 MB: schimbarea...

ŠKODA a construit o linie de producție complet nouă și modernă pentru noul...

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...

Câteva idei pentru a...

Cu toții visăm la o piele impecabilă, strălucitoare, dar cu produsele noi care...

Ce trebuie să știm...

Sărurile de baie sunt minerale solubile, care sunt adăugate în apă pentru a...
AcasăDe stiutȚi-ai luat câine?...

Ți-ai luat câine? Iată ceea ce trebuie să știi!

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul companion canin și bine ai venit în lumea minunată a stăpânirii câinilor! Iată ce trebuie să știți despre îngrijirea noului dvs. câine.

Trebuie să știi la ce să te aștepți

Fie că noul dvs. câine este un cățeluș sau un adult, va exista un fel de perioadă de acomodare după ce noul dvs. câine va veni acasă. Pregătiți-vă din timp și aveți răbdare. Câinii sunt deseori speriați sau copleșiți când merg pentru prima dată la o casă nouă. Se pot ascunde sau prezenta semne de frică. Alții pot să pară distanți și relaxați până se obișnuiesc cu viața, apoi chiar pot deveni hiperactivi odată ce se simt încrezători.

Câinii adulți au adesea nevoie de mai mult timp de acomodare, mai ales dacă au locuit o perioadă într-un adăpost. Pe de altă parte, puii au de obicei nevoie de mai multă formare (în special de formare în casă). Oricum ar fi, sunt de obicei câteva luni înainte ca dvs. și noul dvs. câine să vă stabiliți într-o rutină.

Pregătiți totul acasă și faceți un plan pentru toate lucrurile înainte ca noul dvs. câine să vină acasă. Acest lucru vă va ajuta să începeți foarte bine.

Ai un cățeluș? Aflați totul despre pui

Puii sunt uimitori, dar nimeni nu a spus că sunt ușori! Există multe de învățat despre creșterea puiilor în modul corect. Socializarea, instruirea și vaccinările sunt doar câteva dintre lucrurile pe care va trebui să le citiți și să le adăugați la lista de sarcini. Îngrijirea unui cățeluș se poate simți uneori ca o slujbă cu normă întreagă, mai ales dacă puiul este foarte tânăr. Începeți cercetarea înainte să-l aduceți acasă, astfel încât să fiți gata pentru orice.

Îndeplinește nevoile de bază ale câinelui tău

Acum, că ești un mândru proprietar de câini, trebuie să stăpânești elementele de bază ale îngrijirii câinilor. Cel puțin, fiecare câine are nevoie de o nutriție adecvată, adăpost adecvat, îngrijire fizică și interacțiune socială. Odată ce puteți acoperi elementele de bază, veți fi pe cale să oferiți câinelui dvs. o viață uimitoare. Învățând cum să vă asigurați câinele în avans, vă va fi mult mai ușor odată ce noul dvs. câine va veni acasă.

Alegeți mâncarea potrivită pentru câini

Dieta câinelui dvs. este fundamentul sănătății sale. Dar cu atâtea alimente pentru câini de luat în considerare, s-ar putea să vă simțiți copleșiți. Aflați despre elementele de bază ale nutriției canine, apoi alegeți o dietă care să se potrivească nevoilor câinelui dvs. Nu există un răspuns corect când vine vorba de mâncarea câinilor. O regulă generală este următoarea: dacă câinele dvs. se descurcă bine cu un anumit tip de hrană pentru câini, probabil că este bine (atâta timp cât este complet și echilibrat).

Antrenamentul câinilor este esențial

Fiecare câine are nevoie de antrenament. Antrenamentul câinilor vă ajută să vă controlați câinele și oferă câinelui dvs. un sentiment de structură. Pe termen lung, un antrenament adecvat vă poate face pe dvs. și pe câinele dvs. mai fericiți. În plus, va spori legătura specială pe care o împărtășiți doi. Luați puțin timp în fiecare zi pentru a vă antrena câinele, parcurgând toți pașii esențiali ai antrenamentului câinilor, inclusiv comenzile de bază.

Pregătește-te pentru problemele de comportament

Niciun câine nu este perfect. Majoritatea proprietarilor de câini vor trebui să se confrunte cu un fel de problemă de comportament la un moment dat. Poate fi ceva la fel de simplu ca lătratul excesiv sau rosul mobilierului. Pe de altă parte, puteți întâlni o problemă mai gravă, cum ar fi anxietatea sau agresivitatea. S-ar putea să vedeți chiar că noul dvs. câine urinează în mod necorespunzător (ceea ce poate fi o problemă de sănătate și nu de comportament). Oricum ar fi, este întotdeauna o idee bună să fii bine informat despre problemele de comportament canin înainte ca acestea să devină probleme pentru tine și câinele tău.

Găsiți un veterinar bun

Fiecare câine are nevoie de un veterinar grozav! Unul dintre primele locuri în care îți iei noul câine este să vezi medicul veterinar. Veterinarul dvs. va avea grijă de sănătatea câinelui dvs., vă va educa despre câinele dvs. și vă va ghida prin lumea proprietății câinilor. Găsiți un medic veterinar cu un personal și o echipă minunată. La el veți apela pentru primi sfaturi pentru vitamine câini sau antiiflamatoare câini. Mai presus de toate, păstrați întotdeauna liniile de comunicare deschise între dvs. și medicul veterinar.

Fii un proprietar responsabil

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoașteți ca nou proprietar de câine. A fi proprietar de câine responsabil înseamnă a vă angaja cu câinele pe viață și a accepta responsabilitatea acțiunilor câinelui dvs. Înseamnă să ai grijă de propriul câine, respectându-ți comunitatea. Dacă puteți face acest lucru, atunci sunteți cu siguranță pe drumul cel bun.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...