luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTigaie de primăvară

Tigaie de primăvară

_100 copy

Că a venit primăvara, nu mai este un secret. O spun tarabele din piață, tarabe care s-au umplut de urzici, de leurdă și de ridichi de lună. Dacă urzicile nu se regăsesc în Top 10 al verdețurilor cu care îmi place să gătesc, leurda în schimb ocupă un loc fruntaș. Așa că trecând prin piață pentru ceva rădăcinoase de pus în borș, n-am putut rezista și mi-am tras și două legături de leurdă proaspăt culeasă. Una a mers la niște cartofi noi fierți și apoi ușor rumeniți în cuptor, cealaltă s-a dus, împreună cu multe alte ingrediente, în tigaia primăvăratică de azi. O tigaie de primăvară este acel gen de omletă sau păpăradă, în care pui ce-ți vine la mână, dar nu omiți să adaugi cât mai multă verdeață.

 
_112

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....