Tineri irlandezi, în popas pe Valea Trotușului

Pensiunea ,,Livada Minunată” din satul Apa Asău, acolo unde pădurea din belşug şi aerul curat creează cele mai sănătoase condiţii, a fost săptămâna trecută, gazda unui grup format din elevi și studenți din Irlanda de Nord.

Aceștia au participat în calitate de voluntari la acțiunile Asociației ,,Habitat for Humanity” Comănești, organizația care construieşte locuinţe pentru cei în nevoie de locuințe și care, prin programele sale luptă pentru eliminarea și contracararea efectelor negative ale locuirii sărăcăcioase și ale lipsei de adăpost.

Cei 22 de tineri irlandezi au muncit la ridicarea structurii noilor case din „Cartierul Habitat” din municipiul Moinești, șantier aflat pe strada Plopilor. S-a muncit mult, s-a învățat și mai mult, iar tinerii s-au declarat foarte bucuroși să contribuie prin munca lor susținută la ridicarea unei case pentru fiecare dintre cele patru familii partener. Un exemplu de dedicare, dăruire, seriozitate și dinamism, demn de urmat.

În momentele de relaxare oferite de personalul pensiunii din Apa Asău, condusă cu pricepere și dăruire de dna Simona Drilea, tinerii s-au bucurat de bucate tradiționale românești, de portul și obiceiurile sătenilor și de momente artistice susținute de Ansamblul Folcloric ,,Cununa Asăuanilor” din comuna Asău.

Pensiunea ,,Livada Minunată” organizează în fiecare an ,,Hora Satului” și ,,Șezătoarea asăuancelor”, evenimente devenite deja tradiționale, prin care gazdele și locuitorii satului doresc să păstreze și să promoveze folclorul, tradițiile și obiceiurile locale.

Romulus-Dan BUSNEA și Olivian DARIE