luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulTineri irlandezi, în...

Tineri irlandezi, în popas pe Valea Trotușului

Pensiunea ,,Livada Minunată” din satul Apa Asău, acolo unde pădurea din belşug şi aerul curat creează cele mai sănătoase condiţii, a fost săptămâna trecută, gazda unui grup format din elevi și studenți din Irlanda de Nord.

Aceștia au participat în calitate de voluntari la acțiunile Asociației ,,Habitat for Humanity” Comănești, organizația care construieşte locuinţe pentru cei în nevoie de locuințe și care, prin programele sale luptă pentru eliminarea și contracararea efectelor negative ale locuirii sărăcăcioase și ale lipsei de adăpost.

Cei 22 de tineri irlandezi au muncit la ridicarea structurii noilor case din „Cartierul Habitat” din municipiul Moinești, șantier aflat pe strada Plopilor. S-a muncit mult, s-a învățat și mai mult, iar tinerii s-au declarat foarte bucuroși să contribuie prin munca lor susținută la ridicarea unei case pentru fiecare dintre cele patru familii partener. Un exemplu de dedicare, dăruire, seriozitate și dinamism, demn de urmat.

În momentele de relaxare oferite de personalul pensiunii din Apa Asău, condusă cu pricepere și dăruire de dna Simona Drilea, tinerii s-au bucurat de bucate tradiționale românești, de portul și obiceiurile sătenilor și de momente artistice susținute de Ansamblul Folcloric ,,Cununa Asăuanilor” din comuna Asău.

Pensiunea ,,Livada Minunată” organizează în fiecare an ,,Hora Satului” și ,,Șezătoarea asăuancelor”, evenimente devenite deja tradiționale, prin care gazdele și locuitorii satului doresc să păstreze și să promoveze folclorul, tradițiile și obiceiurile locale.

Romulus-Dan BUSNEA și Olivian DARIE

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...