22.3 C
Bacau

Tinerii rockeri din Moinești și Târgu-Ocna s-au impus la Festivalul Național ,,Muzritm” de la Vatra-Dornei

De stiut!

Muziritm 1

În stațiunea Vatra-Dornei a avut loc în week-end-ul trecut, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret ,,Muzritm” – 2014, la care au participat formaţii ale cluburilor elevilor și copiilor din Radăuţi, Câmpulung-Moldovenesc, Gura-Humorului, Moineşti, Târgu-Ocna, Tecuci, Costești, Arad, Satu-Mare, Braşov, Bârlad, Luduș şi Vatra-Dornei. Competiţia este recunoscută ca fiind singura la acest nivel unde regulamentul nu permite folosirea negativului.

Juriul pentru etapa naţională a Festivalului „Muzritm”, organizat de Clubul Copiilor Vatra-Dornei a avut în componență profesori de la Universitatea de Arte ,,George Enescu” Iaşi, de la colegiile din Suceava, precum și directori muzicali de la posturile de radio teritoriale. Şi în cadrul acestui festival lupta a fost strânsă, juriul având de asemenea o misiune grea, generată și de multitudinea secțiunilor și categoriilor de vârstă.

Spre bucuria și mândria băcăuanilor, printre câștigătorii acestui concurs s-au numărat tineri soliști, instrumentiști și trupe rock din orașele Moinești și Târgu-Ocna, după cum urmează:

La secţiunea rock – solişti vocali, juriul a acordat locul al II-lea la categoria 7-11 ani lui Dragoş Colceru din Moineşti, la 11-14 ani lui Ștefan Văcăraşu tot din Moineşti, iar la categoria 15-19 ani locul II a fost obţinut de Casiana Matei din Moineşti.

Pe locul al III-lea s-au clasat, pe categorii de vârstă, Bogdan Botezatu din Moineşti, la 11-15 ani, şi Liviu Lăzărescu din Târgu Ocna, la categoria 15-19 ani.

La secţiunea rock – solişti instrumentişti, locul II a revenit lui Dragoș Benedic din Moineşti (chitară), Laurențiu Budacă, tot din Moineşti (chitară bas), alături de Alexandru Marţuneac din Gura-Humorului (key board) și George Tătaru din Bârlad (chitară). Locul III a fost ocupat de Adrian Rotolă din Moineşti (chitară), Alexandru Gheorghe din Tecuci (chitară) şi de Alexandru-Constantin Popa din Târgu-Ocna (chitară).
La secţiunea rock – grupuri vocal-instrumentale, trofeul a fost câştigat de ,,Protonyk” din Braşov, locul I a fost ocupat de ,,Fantazia” din Arad, grup care a obţinut şi premiul de popularitate din partea juriului; tot locul I şi premiul de excelenţă din partea juriului au fost atribuite grupului ,,Inedit” din Satu Mare, locul II a fost ocupat de ,,Got X ”din Bârlad şi ,,The Dominos” din Moineşti, iar locul al III-lea a revenit grupurilor ,,Toxicity” din Braşov şi ,,Atrium” din Tecuci. La această secţiune au fost acordate şi menţiuni grupurilor ,,TC 3” din Moineşti, ,,Mesaj Gh” din Gura-Humorului şi ,,Epsilon Dividet” din Târgu-Ocna.

Aflat la a XX-a ediţie, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret ,,Muzritm” – 2014 a fost organizat de Clubul Copiilor şi Elevilor Vatra-Dornei, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, ISJ Suceava, Primăriei Vatra-Dornei, C J Suceava și sponsorilor din localitate, fiind inclus în cadrul manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Municipiului Vatra-Dornei, 2014”.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri