sâmbătă 13 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTo be or...

To be or not to be – Restaurantul Hamlet, Bacău

_100 copy

Încă din capul locului vreau să vă mărturisesc că nu sunt un connaisseur într-ale restaurației (în sens gastronomic), așa că nu luați de bun tot ce-am să vă povestesc aici. Sunt opiniile mele, evident subiective, opinii care s-ar putea să nu coincidă nici cu cele ale experților (de care este bine să ținem seama) și nici cu cele ale majorității celor care s-au perindat prin localul (și nu locația) respectiv.

Restaurantul Hamlet este o apariție relativ nouă în Bacău. Amplasat în sediul (era să zic fostei) Case de Cultură, beneficiază de o poziție centrală (deci vad comercial), ușor accesibilă din toate zonele orașului. În interior n-am intrat (deci n-o să vă povestesc ce și cum este prin toalete), m-am limitat la a mânca un prânz (da, l-am mâncat, că de servit mi l-a servit chelnerița), în aer liber…

Continuare

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....