duminică 19 ianuarie 2025

.

Vrei să porți ruj...

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant. Dar poate avea, de asemenea, un...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Istoria fascinantă a stilourilor:...

Stiloul reprezintă mult mai mult decât un simplu instrument de scris. Este un...

Deparazitarea la câini și...

În lumea plină de viață a animalelor de companie, iubitorii de animale înțeleg...
AcasăActualitateToate Centrele Direcţiei...

Toate Centrele Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bacău şi-au reluat activitatea

Începând cu data de 04.01.2021, toate Centrele Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bacău şi-au reluat activitatea cu beneficiarii, conform Hotărârii nr. 8/1 din 29.12.2020 a Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă.

– Centrul de zi „O şcoală pentru toţi” str. Ciprian Porumbescu nr. 5
Telefon : 0234 704593 ( funcţionează în incinta Şcolii „Octavian Voicu”).

Activitatea se desfăşoară zilnic :

– de luni până joi, între orele 07:45-16:30;
– vineri, între orele 07:45-14:00.

Scopul serviciului social Centrul de zi „O şcoală pentru toţi” este de a preveni abandonul şcolar, cerşetoria, infracţionalitatea sau alte activităţi antisociale ale copilului care se află în situaţie de risc social, prin asigurarea în timpul zilei (după programul şcolii) a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere şi educare pentru părinţi/reprezentanţi legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

– „Centrul de zi pentru copilul aflat în dificultate”, str. Mircea Eliade nr. 6
Telefon/fax : 0234 520076 ( funcţionează în incinta Grădiniţei cu program prelungit nr. 23).

Programul zilnic este de luni până joi, între orele 07:45-16:30, vineri între orele 07:45-14:00.

Scopul serviciului social „Centrul de zi pentru copilul aflat în dificultate”, este : de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor în timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

– „Centrul de zi pentru copilul cu nevoi speciale”, str. Oituz nr. 74
Telefon/fax :0234 520076

Programul zilnic este de luni până joi, între orele 07:45-16:30, vineri între orele 07:45-14:00.

Scopul serviciului social „Centrul de zi pentru copilul cu nevoi speciale” este : de a preveni abandonul si instituţionalizarea copiilor cu nevoi speciale prin asigurarea unor activităţi de îngrijire, educaţie, abilitare/reabilitare, recreere – socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independenta, orientare şcolară si profesionala pentru copii cat si a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau Reprezentanţii legali, precum si pentru alte persoane care au in îngrijire copii.

– „Centrul de zi Clubul pensionarilor”, str. Aleea Ghioceilor nr. 2 A
Telefon : 0234 533530

Activitatea se desfăşoară zilnic:
– de luni până joi, între orele 07:45-16:30;
– vineri, între orele 07:45-14:00.

Scopul serviciului social Centrul de zi ,,Clubul Pensionarilor” este diminuarea riscului de marginalizare socială şi însingurare specifică vârstei a treia prin angrenarea pensionarilor în activităţi cu caracter recreativ şi socio-cultural, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

– „Centru de Resurse pentru adolescenţi”, str. Livezilor nr. 4 A
Telefon : 0234 533078

Activitatea se desfăşoară zilnic:
– de luni până joi, între orele 07:45-16:30;
– vineri, între orele 07:45-14:00.

Scopul serviciului social „Centrul de RESURSE PENTRU ADOLESCENŢI” este de a preveni comportamentele de risc, neglijarea, abuzul şi exploatarea prin muncă a copiilor, adolescenţilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de informare, educare, socializare/petrecere timp liber, consiliere, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare şi suport pentru părinţi sau reprezentanţi legali.

De citit!

O nouă lucrare de protecție împotriva inundațiilor, finalizată în comuna Agăș, județul Bacău

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat miercuri recepționarea unei noi lucrări de apărare împotriva inundațiilor, realizată în comuna Agăș, județul Bacău, o zonă frecvent afectată de revărsările apelor. Proiectul, care vizează râurile Trotuș și Cotumba, are rolul de...

Idei creative de cadouri pentru Moș Nicolae

Se apropie Moș Nicolae, acel moment magic în care bucuria micilor atenții și gesturile de afecțiune aduc zâmbete pe chipurile celor dragi. Alegerea cadoului perfect poate fi o provocare, dar cu puțină inspirație, acest proces poate deveni chiar plăcut....

Băcăuan reținut pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc...