.

Mici secrete ale întreținerii...

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular, îndrăgit de mulți șoferi datorită designului...

Când ar trebui să-ți...

Prostata este atât o glandă accesorie a sistemului reproducător masculin, cât și un...

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...

Guta și vertijul: Impactul...

Guta și vertijul sunt două afecțiuni medicale distincte, dar ambele pot afecta semnificativ...
AcasăCulinarTocană de cartofi...

Tocană de cartofi cu apio și fenicul

O tocană de cartofi este una dintre cele mai banale mâncăruri, iar toată lumea știe că orice tocană de cartofi care se respectă începe cu “se călește o ceapă…”. Ei bine, iată o tocană de cartofi care nu începe așa, începe cu “se rumenește niște bacon feliat subțire”, și nici măcar nu conține ceapă. Unii ar putea zice că am comis un sacrilegiu nepunând ceapă în tocana de cartofi, dar sunt persoane care nu au în meniu tocana de cartofi tocmai din cauza cepei prăjite. Fie că nu le face bine, fie că nu suportă mirosul de ceapă prăjită răspândit prin bucătărie și împrejurimile acesteia, ori, mai rău, îmbibat în îmbrăcăminte, chiar “îmbrăcăminte de bucătărie” fiind. Ei bine, pentru această categorie socială care iubește mai puțin (sau deloc) ceapa, am încropit această capodoperă a artei culinare. Ceapa a fost înlocuită – cu succes, aș adăuga, de către niște tije de țelină (apio) în combinație cu puțin fenicul. Nu prea mult, cât să-i confere doar o ușoară aromă meridională.

_206

Articolul integral, AICI.