sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Importanța aparatului de aer...

Aparatul de aer condiționat și filtrul HEPA au devenit două componente esențiale în...

Eficiența energetică a plitelor...

În ultimele decenii, plitele cu inducție au devenit o opțiune populară în bucătăriile...

Legătura dintre stress și...

O interesantă controversă medicală a fost provocată de un doctor canadian de origine...

Ardeiul gras: fruct pentru...

Capsicum este numele genului de plante cu flori și fructele lor pe care...
AcasăCulinarTocană de cartofi...

Tocană de cartofi cu apio și fenicul

O tocană de cartofi este una dintre cele mai banale mâncăruri, iar toată lumea știe că orice tocană de cartofi care se respectă începe cu “se călește o ceapă…”. Ei bine, iată o tocană de cartofi care nu începe așa, începe cu “se rumenește niște bacon feliat subțire”, și nici măcar nu conține ceapă. Unii ar putea zice că am comis un sacrilegiu nepunând ceapă în tocana de cartofi, dar sunt persoane care nu au în meniu tocana de cartofi tocmai din cauza cepei prăjite. Fie că nu le face bine, fie că nu suportă mirosul de ceapă prăjită răspândit prin bucătărie și împrejurimile acesteia, ori, mai rău, îmbibat în îmbrăcăminte, chiar “îmbrăcăminte de bucătărie” fiind. Ei bine, pentru această categorie socială care iubește mai puțin (sau deloc) ceapa, am încropit această capodoperă a artei culinare. Ceapa a fost înlocuită – cu succes, aș adăuga, de către niște tije de țelină (apio) în combinație cu puțin fenicul. Nu prea mult, cât să-i confere doar o ușoară aromă meridională.

_206

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....