.

Creșterea gradului de siguranță...

În contextul creșterii criminalității și al nevoii sporite de siguranță, proprietarii de locuințe...

Cum prelungim durata de...

Ca toate dispozitivele electronice, imprimantele trebuie să aibă parte de o întreținere bună...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în Peștera Areni-1, din provincia Vayotz...

Cine-ar fi crezut? Aerul...

Într-o lume în care frigiderele ne anunță când expiră laptele și aspiratoarele se...
AcasăCulinarTocană de cartofi...

Tocană de cartofi – mai mult sau mai puțin de post

Care este diferența dintre o tocană de cartofi și o tocăniță de cartofi? Probabil natura și dimensiunea vasului în care se prepară, precum și cantitățile de ingrediente adăugate. Mai pe scurt, scara de operare. Dacă lucrăm la scară de laborator, adică într-o oală de 2 – 4 L, o să rezulte o tocăniță. Dacă ne extindem la scară pilot, iar oala o înlocuim cu un ceaun de 10 – 20 L, deja facem tocană. Asta nu înseamnă că dacă trecem la scară industrială o să facem o tocănoaie.

_DSC2273 ceaun

O puteți face simplă – vegetariană sau de post (depinde cum notați), sau o puteți îmbunătăți (substanțial) cu niscaiva porcării. Dacă vă interesează varianta de tocăniță cu cartofi noi și jambon afumat, o găsiți aici. Pentru varianta “all seasons”, adică cu cartofi care nu sunt neapărat noi dar se găsesc tot timpul anului, citiți în continuare, AICI.

113