22.3 C
Bacau

Tocană de ghebe proaspete cu smântână

De stiut!

_100-copy

În ciuda avertismentelor care au năpădit onlainul și televiziunile avide de reiting, despre pericolele majore, chiar mortale, la care ne expunem când punem magneți pe frigider (pentru cei care chiar cred în aceste bazaconii, am o întrebare: oare ce fel de dispozitiv face ca ușa frigiderului să rămână închisă, nu cumva un magnet?), al meu frigider arată cam așa:

100

Într-o zi, găsesc înfipt, în magnetul special destinat acestui scop, un bilețel (verde, nu roz), prin care consoarta mea mă anunță că avem nevoie de bureți de bucătărie.

DSC_2946 copy

Mă conformez, mă duc la piață și găsesc bureți. Chiar dacă pe eticheta producătorului scria “Ghebe – 8 Lei/kg, Țara de origine: România”, pentru mine tot bureți sunt. Cumpăr cam un kilogram (mai precis 1250 g – “să fie de zece lei”), îi aduc acasă, mă apuc să-i curăț de frunze și pământ, să-i spăl, consumând în două ceasuri apa care, de regulă, ne ajunge pentru gătit, băut și spălatul vaselor cam o lună de zile. Acum am niște bureți curați, numai buni de folosit în bucătărie :)

_115

Continuarea o găsiți AICI.

- Advertisement -

Ultimele stiri