Dacă o să aveți curiozitatea (sau răbdarea) să citiți acest articol, o să aflați de ce este important să etichetați pungile cu diverse produse pe care le îndesați în congelator.
Prin toamna anului trecut mă aflam într-o escapadă pe Valea Bistriței. Am poposit și pe la niște rude care țin o pensiune pe Neagra, în Broșteni. Aici m-am delectat cu o ciorbă rădăuțeană clasică, precum și cu o tocăniță de râșcovi.
Anul acesta, tot din zona respectivă, am fost cadorisit cu câteva pungi de ciuperci de pădure, gata congelate: râșcovi, respectiv hribi. Le-am adus repede acasă și le-am aruncat în propriul congelator. Fără să scriu ce este în fiecare pungă, că doar țin minte. Se pare însă că am ținut minte exact pe dos, întrucât am constatat că în punga din care voiam să reproduc tocăniță de râșcovi devorată la Pensiunea Brădet am găsit hribi:
Drept pentru care tocănița de râșcovi a rămas pentru o altă poveste, de data asta delectându-ne cu hribi. Și n-au fost răi.