marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTocană din hribi...

Tocană din hribi congelați

100 copy

Dacă o să aveți curiozitatea (sau răbdarea) să citiți acest articol, o să aflați de ce este important să etichetați pungile cu diverse produse pe care le îndesați în congelator.

Prin toamna anului trecut mă aflam într-o escapadă pe Valea Bistriței. Am poposit și pe la niște rude care țin o pensiune pe Neagra, în Broșteni. Aici m-am delectat cu o ciorbă rădăuțeană clasică, precum și cu o tocăniță de râșcovi.

Anul acesta, tot din zona respectivă, am fost cadorisit cu câteva pungi de ciuperci de pădure, gata congelate: râșcovi, respectiv hribi. Le-am adus repede acasă și le-am aruncat în propriul congelator. Fără să scriu ce este în fiecare pungă, că doar țin minte. Se pare însă că am ținut minte exact pe dos, întrucât am constatat că în punga din care voiam să reproduc tocăniță de râșcovi devorată la Pensiunea Brădet am găsit hribi:

Drept pentru care tocănița de râșcovi a rămas pentru o altă poveste, de data asta delectându-ne cu hribi. Și n-au fost răi.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....