duminică 19 ianuarie 2025

.

Sustenabilitatea și bicicletele: O...

În era noastră modernă, cu schimbări climatice tot mai evidente și o conștientizare...

Dacă se taie curentul,...

Situația nu este tocmai roz și perspectivele sunt destul de sumbre. Dacă se...

Ce trebuie să știm...

Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale unei case super eficiente din punct...

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...
AcasăCulinarTocăniță de cartofi...

Tocăniță de cartofi cu rămășițe de afumătură

S-au cam terminat și sărbătorile astea. Mai avem de trecut un hop de Sfântul Ion. Doar cei care au omis să-și dea calendarele cu 13 zile înainte mai au de înfruntat un Crăciun și un Revelion.

Dacă în anii trecuți lumea s-a mai dus de Revelion la un restaurant, la o pensiune, la o cabană sau prin Dubai, acum populația a stat mai mult pe-acasă. Mărturie stau și căutările de pe blog: comparativ cu 30-31 dec 2019, pentru aceeași perioadă din 2020 numărul curioșilor s-a dublat, la fel și numărul paginilor accesate. Asta înseamnă că lumea s-a axat (s-a focusat – ar zice unii) pe mâncare pregătită în casă, excepție făcând cei care, pe lângă faptul că au bani, sunt și antitalente în materie de bucătăreală; aceștia au apelat cu siguranță la livrări de la restaurate și/sau firme de catering.

Oricum, și unii și alții au rămas cu un excedent de mâncare, excedent care, în zilele imediat următoare, va îngreuna munca lucrătorilor de la serviciile de salubritate.

_122

_121

Acum vă dau ocazia ca să salvați de dusul la groapa/rampa (mai mult sau mai puțin) ecologică de gunoi a unor porcării, de exemplu vreo 200 g șuncă țărănească (produs crud-uscat afumat) și 100 g mușchi minoritar afumat.

Click AICI pentru restul articolului.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....