Tocăniță de cartofi noi cu jambon afumat

100După ce mi-am ostoit pofta de cartofi noi prăjiți, a venit și rândul primei tocănițe de cartofi noi din anul acesta. Cum Selgros Bacău (care, între noi fie vorba, nu mi-a zis niciodată “treceți pe la casierie” pentru pomenirile – în general pozitive – de pe blog) are un atelier propriu onorabil de procesare a cărnii, am inclus în această minunată tocăniță și niște jambon afumat “de casă”, care nu m-a dezamăgit nici la varza murată călită în cuptor, nici la sarmale, și nici la cartofii țarănești.

Realizarea tocăniței în sine (procesul tehnologic cum s-ar zice) nu-i mare filozofie. Poate doar cei pentru care n-au intrat în bucătărie nici măcar pentru a-și face un ceai. Nu râdeți, există și astfel de persoane: cineva (o doamnă) întreba la un moment dat cum se poate congela omleta, pentru a i-o pregăti și lăsa soțului, să aibă “de pachet” cât timp ea lipsește de-acasă.

Continuare…