De obicei, Duminica la prânz avem “Fishy Sunday”, expresie care trebuie luată ad litteram: Duminică cu pește. Cel mai adesea la grătar, uneori la cuptor, mai rar dat prin făină/mălai și prăjit în ulei. De multe ori, sub formă de saramură. Astăzi am încercat și sub formă de tocăniță. Sună ciudat “tocăniță de pește”, dar dacă precizez că tocănița conține și portocale, parcă nu mai e atât de ciudat, nu-i așa?
Am găsit o rețetă potrivită în numărul din noiembrie al Asului Verde, una din puținele periodice tipărite care mai pătrund în casă. Preparatele mediteraneene din numărul aminitit al revistei sunt semnate de Rodica Demian, deci acolo ar trebui să vă adresați dacă n-o să vă fie tocmai pe plac preparatul. N-am schimbat aproape de loc rețeta originală, atâta doar că n-am folosit roșii proaspete ci din conservă, cimbru uscat în locul celui verde și măsline Kalamata în locul măslinelor negre. Și am dublat cantitatea de usturoi (ar fi mers și mai mult).
Continuarea, AICI.