miercuri 11 decembrie 2024

.

Despre superstitii: Florile II

Florile au constituit pentru oameni simboluri ale prieteniei sau dragostei, ale despărțirii sau...

Eficiență energetică și confort...

În era actuală, eficiența energetică și confortul în locuință sunt două aspecte cruciale...

O foarte scurtă istorie...

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de papirus atunci când cărturarii foloseau pensule...

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...
AcasăCulinarTon cu portocale

Ton cu portocale

De obicei, Duminica la prânz avem “Fishy Sunday”, expresie care trebuie luată ad litteram: Duminică cu pește. Cel mai adesea la grătar, uneori la cuptor, mai rar dat prin făină/mălai și prăjit în ulei. De multe ori, sub formă de saramură. Astăzi am încercat și sub formă de tocăniță. Sună ciudat “tocăniță de pește”, dar dacă precizez că tocănița conține și portocale, parcă nu mai e atât de ciudat, nu-i așa?

_101

_115

Am găsit o rețetă potrivită în numărul din noiembrie al Asului Verde, una din puținele periodice tipărite care mai pătrund în casă. Preparatele mediteraneene din numărul aminitit al revistei sunt semnate de Rodica Demian, deci acolo ar trebui să vă adresați dacă n-o să vă fie tocmai pe plac preparatul. N-am schimbat aproape de loc rețeta originală, atâta doar că n-am folosit roșii proaspete ci din conservă, cimbru uscat în locul celui verde și măsline Kalamata în locul măslinelor negre. Și am dublat cantitatea de usturoi (ar fi mers și mai mult).

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....