luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTon proaspăt cu...

Ton proaspăt cu condimente Cajun şi fenicul

O dată pe an, la pescăria din Piaţa Sud se aduce ton proaspăt. Anul acesta, pe lângă mini-tonul tradiţional a apărut şi un exemplar de vreo 10 – 15 kg, pe care l-am apucat doar în fază de felii cam cât o farfurie întinsă mare. Partea de la coadă (cam 30 cm lungime şi cântărind cam 1 kg) rămăsese însă întreagă, aşa că l-am rugat pe măcelar (nu ştiu dacă termenul se aplică şi la pescărie) să-mi felieze bucata respectivă. Am fost inspirat, că dacă ar fi trebuit să fac operaţia aceasta acasă, eu însumi, cred că mi-ar fi luat o grămadă de timp şi de efort. Oricum, secţionarea nu m-a costat nimic în plus peste cei 29,99 Lei/kg (o creştere de 10 Lei/kg faţă de anul trecut – cam mult, nu-i aşa ?).

O felie am pregătit-o clasic (sare, piper, tigaie unsă cu ulei, 3 – 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu), în timp ce alteia i-am mai pus nişte condimente şi puţin fenicul. Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....