.

Te dor călcâiele dimineața?...

Cei care cred că fasceita plantară este doar un cuvânt greu de pronunțat,...

Bolile rapiței și tratamentele...

Rapița (Brassica napus) este o plantă agricolă deosebit de importantă, cultivată în principal...

Problemele cu care se...

Ocuparea unui loc de muncă este esențială pentru capacitatea persoanelor cu dizabilități de...

Ce trebuie să avem...

Vine iarna, vine frigul, ai nevoie de o geacă să-ți țină cald. Să...
AcasăCulinarTon proaspăt cu...

Ton proaspăt cu condimente Cajun şi fenicul

O dată pe an, la pescăria din Piaţa Sud se aduce ton proaspăt. Anul acesta, pe lângă mini-tonul tradiţional a apărut şi un exemplar de vreo 10 – 15 kg, pe care l-am apucat doar în fază de felii cam cât o farfurie întinsă mare. Partea de la coadă (cam 30 cm lungime şi cântărind cam 1 kg) rămăsese însă întreagă, aşa că l-am rugat pe măcelar (nu ştiu dacă termenul se aplică şi la pescărie) să-mi felieze bucata respectivă. Am fost inspirat, că dacă ar fi trebuit să fac operaţia aceasta acasă, eu însumi, cred că mi-ar fi luat o grămadă de timp şi de efort. Oricum, secţionarea nu m-a costat nimic în plus peste cei 29,99 Lei/kg (o creştere de 10 Lei/kg faţă de anul trecut – cam mult, nu-i aşa ?).

O felie am pregătit-o clasic (sare, piper, tigaie unsă cu ulei, 3 – 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu), în timp ce alteia i-am mai pus nişte condimente şi puţin fenicul. Continuare …