…
Tonul proaspăt se găsește ceva mai rar, iar de cele mai multe ori ceea ce vedem etichetat în raioanele de pescărie din supermarket drept “File de ton proaspăt”, trebuie de fapt citit “File de ton proaspăt decongelat”. Văd că, recent, noi reglementări cer comercianților să precizeze pe etichetă care dintre produsele etalate în stare proaspătă provin, de fapt, din materii prime în prealabil congelată. Măsura este foarte bună, însă depinde de onestitatea vânzătorului.
Deși prețul fileurilor de ton este destul de pipărat (tonul roșu se învârte pe undeva pe la 70 Lei/kg), oricum ieșiți mai ieftin dacă vi le pregătiți singuri, decât dacă mergeți într-un restaurant și comandați așa ceva:
Mai ales că nu-i nici chiar atât de dificil de pregătit. Uitați cam cum s-ar putea găti ceva rapid și gustos, pentru două persoane, dintr-o bucată de ton roșu. …
Articolul integral (cu rețeta detaliată și ilustrată pas-cu-pas) îl găsiți AICI.