sâmbătă 18 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTon roșu cu...

Ton roșu cu garnitură de cartofi copți și sos de iaurt – rețetă simplă

Tonul proaspăt se găsește ceva mai rar, iar de cele mai multe ori ceea ce vedem etichetat în raioanele de pescărie din supermarket drept “File de ton proaspăt”, trebuie de fapt citit “File de ton proaspăt decongelat”. Văd că, recent, noi reglementări cer comercianților să precizeze pe etichetă care dintre produsele etalate în stare proaspătă provin, de fapt, din materii prime în prealabil congelată. Măsura este foarte bună, însă depinde de onestitatea vânzătorului.

 
101
 

Deși prețul fileurilor de ton este destul de pipărat (tonul roșu se învârte pe undeva pe la 70 Lei/kg), oricum ieșiți mai ieftin dacă vi le pregătiți singuri, decât dacă mergeți într-un restaurant și comandați așa ceva:

 
Calamar 1
 

Mai ales că nu-i nici chiar atât de dificil de pregătit. Uitați cam cum s-ar putea găti ceva rapid și gustos, pentru două persoane, dintr-o bucată de ton roșu. …

 
107
 

Articolul integral (cu rețeta detaliată și ilustrată pas-cu-pas) îl găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....