miercuri 22 ianuarie 2025

.

De la ADN la...

Vom vorbi despre psoriazis și ADN - două subiecte care par să nu...

Echipamentul esențial pentru o...

Dacă te pregătești să-ți petreci vacanța de iarnă pe pârtiile acoperite de zăpadă,...

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...

Tabletele elevilor din antichitate...

În ziua de azi, un elev cu tableta nu este o priveliște neobișnuită....
AcasăCulinarTort din bezea...

Tort din bezea cu nuci si crema de ciocolata

Ingrediente: Blat: 7 albusuri, 7 linguri zahar, 200 g nuci coapte si tocate. – se repeta la fel pentru al doilea blat Crema: 14 galbenusuri, 7 linguri cacao, 14 linguri zahar, 1/3 pahar apa calda, 600 g unt, 1 fiola mica esenta rom. Se toaca nucile coapte in prealabil la cutit. Pentru blat se bate albusul spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar.

La final se pune nuca tocata. Se amesteca usor cu o lingura de jos in sus sa nu se lase albusul. Se pune compozitia in tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei. Se lasa la copt 30 – 35 minute la 170 grade…continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...