sâmbătă 13 iulie 2024

.

Două electrocasnice fără de...

Nu e nimic exagerat. Desigur, poți să trăiești și fără uscatorul electric de...

Ce calități trebuie să...

Un sac de dormit este un echipament esențial pentru orice excursie sau călătorie...

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...

Despre superstitii: Florile II

Florile au constituit pentru oameni simboluri ale prieteniei sau dragostei, ale despărțirii sau...
AcasăCulinarTort din bezea...

Tort din bezea cu nuci si crema de ciocolata

Ingrediente: Blat: 7 albusuri, 7 linguri zahar, 200 g nuci coapte si tocate. – se repeta la fel pentru al doilea blat Crema: 14 galbenusuri, 7 linguri cacao, 14 linguri zahar, 1/3 pahar apa calda, 600 g unt, 1 fiola mica esenta rom. Se toaca nucile coapte in prealabil la cutit. Pentru blat se bate albusul spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar.

La final se pune nuca tocata. Se amesteca usor cu o lingura de jos in sus sa nu se lase albusul. Se pune compozitia in tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei. Se lasa la copt 30 – 35 minute la 170 grade…continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...