sâmbătă 13 iulie 2024

.

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente, monede, însemne de rang înalt și...

Bijuterii cu utilizări mai...

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe motive: funcționale, în general pentru a...

Ce nu trebuie să...

Tapetul poate transforma total o cameră. Are puterea de a schimba aspectul adăugând...

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...
AcasăCulinarTort diplomat cu...

Tort diplomat cu fructe

Ingrediente: 5 galbenusuri, 1 l lapte, 500 g smantana frisca, 1 cutie ananas rondele, 4 piersici din compot, 3-4 kiwi, 2 portocale, 1 esenta vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pumn stafide, 2 banane, 2 plicuri gelatina, 1 pachet piscoturi, 200 g zahar. Puneti gelatina la muiat cu apa rece, cam 2-3 degete peste gelatina. Frecati galbenusurile bine cu zahar si vanilie pana se albesc.

Amestecati-le cu laptele cald si lasati-le la baine marine pana se ingroasa ca o smantana groasa. Bateti frisca cu zaharul vanilat pana se intareste. Amestecati frisca cu crema de lapte si oua. Adaugati apoi…continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...