vineri 13 septembrie 2024

.

 Creditul rapid și creditele...

În fața imprevizibilității vieții, mulți dintre noi se pot confrunta cu situații financiare...

Vrei să porți ruj...

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant. Dar poate avea, de asemenea, un...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...
AcasăCulinarTort Dobos

Tort Dobos

Ingrediente: Blaturi: 9 oua, 200 g zahar, 9 linguri faina, Un praf sare, Esenta vanilie. Crema: 5 oua, 150 g zahar, 2 ciocolate negre sau 2 linguri cacao, 300 g unt sau margarina, 4-5 linguri zahar pentru caramel. Pentru blaturi frecati galbenusurile bine cu zaharul. Este gata cand se albesc si devin cremoase, iar zaharul se topeste. Adaugati esenta de vanilie. Apoi albusul batut spuma cu un praf de sare. Adaugati-l in etape. Incorporati usor ca sa nu se lase faina.

Coaceti cate o foaie mai groasa putin decat lama cutitului, in forma de tort tapetata cu faina de copt. Eu am avut tava… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...