sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Câteva trucuri utile pentru...

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă strălucirea. Anumite alimente vă pot păta...

Eleganță și stil inconfundabil:...

Moda este mai mult decât simpla îmbrăcăminte; este o formă de exprimare a...

Curajul de a ne...

Ce legătură ar putea exista între Robert Kiyosaki, cunoscut pentru cărțile sale despre...

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...
AcasăCulinarTort piscot cu...

Tort piscot cu crema de oua si cacao

Ingrediente: Blatul: 7 oua, 150 g zahar, 200 g faina, Esenta vanilie, Un praf de sare. Crema de oua si cacao: 5 oua, 250 g zahar, 1 pachet Rama, Esenta rom, Sirop de zahar, Frisca. Pentru blat bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul, galbenusurile, vanilia si faina. Turnati compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Coaceti blatul 25 -30 minute la 180 grade Celsius. Pentru crema bateti ouale cu zaharul si romul la foc mic. Cand se ingroasa adaugati cacao. Lasati crema sa se raceasca, iar cand este calduta puneti margarina frecata in prealabil. Taiati blatul… continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...