Ingrediente: Blatul: 7 oua, 150 g zahar, 200 g faina, Esenta vanilie, Un praf de sare. Crema de oua si cacao: 5 oua, 250 g zahar, 1 pachet Rama, Esenta rom, Sirop de zahar, Frisca. Pentru blat bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul, galbenusurile, vanilia si faina. Turnati compozitia intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Coaceti blatul 25 -30 minute la 180 grade Celsius. Pentru crema bateti ouale cu zaharul si romul la foc mic. Cand se ingroasa adaugati cacao. Lasati crema sa se raceasca, iar cand este calduta puneti margarina frecata in prealabil. Taiati blatul… continuare
De citit!
Culinar
Bors din spinari de pui
Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....
Culinar
Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele
Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...
Culinar
Placinta cu portocale
Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...