vineri 21 iunie 2024

.

Curățenia la domiciliu pentru...

Din cele mai vechi timpuri până astăzi, bătrânețea a fost văzută ca un...

Când ar trebui să-ți...

Prostata este atât o glandă accesorie a sistemului reproducător masculin, cât și un...

Cum ne ferim de...

Fie că mergem la un hotel sau la cineva în vizită, e  bine...

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...
AcasăDe stiutTot ce trebuie...

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți vinzi mașina

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți vinzi mașina în România trebuia să te plimbi prin toată țara, pe la târgurile auto. Azi în Bacău, mâine în Brașov, poate și pe la Arad (deși în vest se vindeau mai mult mașini aduse din afară), prin Bucureșți, la Suceava…

Făceai sute de kilometri și nu aveai nici o garanție că-ți vei vinde mașina. De când au apărut site-urile specializate, parcă e mai ușor, deși, credeți-mă, că și pe Olx și pe Facebook Marketplace găsiți o faună extrem de interesantă, care te sună să te întrebe cât costă deși prețul îi apare scris sub poza mașinii.

Cu observația că pe Olx o să dați peste foarte mulți vânători de chilipiruri care o să vă streseze cu cereri repetate să mai reduceți din preț.

Dar, până la punerea mașinii în vânzare e mult de muncă.

În primul rând, adunați-va toate documentele. Colectați documentele importante în avans pentru a vă asigura că aveți tot ce aveți nevoie pentru a încheia vânzarea.

Stabiliți-va un preț de vânzare. Uitați-va pe site-urile specializate, vedeți cu cât se vinde o mașina cu vechimea și numărul de kilometri pe care îi are autoturismul dvs. Vedeți ce puteți pune în plus dacă ați făcut revizii sau ați înlocuit piese recent ori dacă dați un set de roți în plus, cu cauciucuri de iarnă.

Nu vă aruncați la prețuri prea mari, cine caută o mașină se uită la mai multe oferte. După ce ați stabilit prețul mai adăugați ceva ca să aveți o marjă de negociere.

Depersonalizați și curățați mașina. O mașină curată arată ca o mașină bine îngrijită și acesta este doar mesajul pe care doriți să-l transmiteți. Scoateți-vă lucrurile personale, aspirați, ștergeți tapițeria și curățați geamurile. Înlocuirea covorașelor vechi și murdare poate face o mare diferență vizuală.

Eliminați orice este în plus, cum ar fi autocolantele. Vânzătorii ar trebui, cel puțin, să spele mașina, dar ar trebui să ia în considerare și să pună puțină muncă suplimentară în anumite zone. De exemplu, strălucirea roților și ștergerea interiorului vehiculului sunt două modalități ieftine de a face o impresie mare în fotografii.

Nu merită întotdeauna să faci reparații majore înainte de a vinde o mașină, dar unele remedieri ieftine pot avea un impact mare asupra valorii percepute a unei mașini.

De exemplu, puteți cheltui o sumă mică de bani pentru a schimba o lampă spate crăpată, pentru a dezaburi farurile mai vechi sau pentru a repara piesele ornamentale.

Ședința foto. Faceți o gamă largă de fotografii clare și bine iluminate ale interiorului și exteriorului mașinii dvs. din toate unghiurile. Nu uitați să fotografiați kilometrajul și motorul.

Dacă există zgârieturi, fotografiați-le și pe acestea. Printre greșelile comune pe care vânzătorii le fac sunt incluse fotografierea cu iluminare slabă și realizarea de fotografii care nu arată întregul vehicul.

Dacă faceți o mulțime de fotografii, dar, accidental sau intenționat, omiteți scaunul șoferului, de exemplu, cumpărătorii pot crede că ascundeți ceva. Când faceți fotografii, asigurați-vă că vă controlați împrejurimile.

Depersonalizarea mașinii și spălarea acesteia o pot ajuta să apară în fotografii, dar mediul în care vă prezentați mașina este la fel de important. Dacă faceți fotografii în alee sau pe stradă, mutați alte mașini în afara drumului, nu arătați membrii familiei sau animalele de companie și evitați să faceți fotografii cu orice alte vechituri care v-ar putea strica fotografiile.

Pregătiți descrierea mașinii. Trebuie să precizați anul, marca, modelul, kilometrajul și starea mașinii. Fiți sincer cu privire la orice probleme mecanice sau cosmetice și includeți numărul de identificare a vehiculului (VIN), astfel încât cumpărătorii să poată obține un raport de istoric al vehiculului.

Indicați prețul cerut și indicați dacă sunteți dispus să negociați. Menționați de ce o vindeți, caracteristicile pe care le are, orice lucru de care ar putea avea nevoie și dacă ați făcut reparații recente.

Când vine vorba de starea unei mașini, vânzătorii trebuie să fie sinceri cu ei înșiși înainte de a putea fi sinceri cu cumpărătorii.

Postați pe site-urile de vânzări. Pune-ți mașina în fața cât mai multor cumpărători gratuit, postând lista pe toate conturile tale de socializare. Explorați site-uri web gratuite sau cele cu taxă. Fiți siguri că pe site-urile gratuite veți găsi mulți căutățori de chilipiruri, multe persoane enervante precum și multe tentative de fishing.

Răspundeți prompt la întrebări. Mulți cumpărători de mașini se uită la mai multe mașini în același timp, așa că asigurați-vă că returnați apelurile sau e-mailurile cât mai curând posibil.

Folosiți acest timp pentru a vă verifica clienții potențiali cerând un nume complet, revizuind metoda de plată preferată și confirmând prețul cerut.

Aranjați-vă să vă întâlniți cu potențialii cumpărători în timpul zilei, într-un loc public sigur. Un centru comercial sau o parcare bancară care este echipată cu camere de securitate este o alegere bună.

Luați cu dvs. un prieten sau un membru al familiei ca măsură suplimentară de siguranță.

Iar aceste sfaturi trebuie să le respecți chiar dacă ai un miniexcavator de vânzare sau un jaguar f pace .

 

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...