joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarTot ce trebuie...

Tot ce trebuie să știti despre avocado

Avocado, un copac cu origini probabile în Mexicul Central de Sud, este clasificat ca membru al familiei de plante cu flori Lauraceae. Fructul plantei, numit și avocado (sau pere de avocado sau pere aligator), este botanic o boabă mare care conține o singură sămânță mare.

Avocado este valoros din punct de vedere comercial și este cultivat în climat tropical și mediteranean din întreaga lume.

Specia subtropicală are nevoie de un climat fără îngheț și cu puțin vânt. Vânturile mari reduc umiditatea, deshidratează florile și afectează polenizarea. Arborii au nevoie și de soluri bine aerate, în mod ideal la mai mult de 1 m adâncime. Randamentul este redus atunci când apa de irigare este extrem de salină.

Livezile comerciale produc în medie șapte tone pe hectar în fiecare an, unele livezi atingând 20 de tone la hectar. Rulajul bienal poate fi o problemă, culturile bune într-un an fiind urmate de randamente slabe în următorul.

Avocado Vegetarian Fruit

Avocado utilizate în comerț sunt culese tare și verzi și păstrate în răcitoare la 3,3 până la 5,6 ° C până când ajung la destinația finală. Avocado trebuie să fie matur pentru a se coace corect. În general, fructul este cules odată ce ajunge la maturitate. Odată culese, avocado se coace într-una până la două săptămâni (în funcție de soi) la temperatura camerei (mai rapid dacă este păstrat cu alte fructe, cum ar fi mere sau banane, din cauza influenței gazului de etilenă). Unele supermarketuri vând avocado coapte care au fost tratate cu etilenă sintetică pentru a grăbi maturarea. În unele cazuri, avocado poate fi lăsat pe copac timp de mai multe luni, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cultivatorii comerciali care caută cel mai mare randament pentru recolta lor, dar dacă fructele rămân neacoperite prea mult timp, acestea cad la sol.

Fructul nu este dulce, dar are o aromă distinctă și subtilă, cu o textură netedă. Este folosit atât în ​​mâncăruri savuroase, cât și în dulciuri. Avocado este popular în bucătăria vegetariană ca înlocuitor al cărnii din sandvișuri și salate, datorită conținutului ridicat de grăsimi.

În general, avocado este servit crud, deși unele soiuri pot fi gătite pentru o perioadă scurtă de timp, fără a deveni amare.

În Filipine, Brazilia, Indonezia, Vietnam și sudul Indiei (în special în regiunile de coastă Kerala, Tamil Nadu și Karnataka), avocado este frecvent utilizat și, uneori, adăugat la înghețată și alte deserturi. În Brazilia, Vietnam, Filipine și Indonezia, o băutură pentru desert este făcută cu zahăr, lapte sau apă și avocado purificat. Uneori se adaugă sirop de ciocolată. În Maroc, o băutură de avocado și lapte similară este îndulcită cu zahăr de cofetărie și aromată cu o notă de apă de flori de portocale.

În Etiopia, avocado se face în suc, amestecându-le cu zahăr și lapte sau apă, de obicei servit cu o felie de lămâie. De asemenea, este obișnuit să servești mai multe sucuri de fructe stratificate într-un pahar (numit local Spris), format din avocado, mango, banane, guava și papaya. Avocado este folosit, de asemenea, pentru a face salate.

În Australia și Noua Zeelandă, se servește în mod obișnuit în sandvișuri, sushi, la pâine prăjită sau cu pui. În Ghana, este adesea consumat singur în pâine feliată ca un sandwich. În Sri Lanka, carnea bine coptă, piureul complet cu zahăr și lapte sau trădarea (un sirop obținut din nectarul unei flori de palmier) este un desert popular. În Haiti, se consumă adesea cu cassava sau pâine obișnuită pentru micul dejun. Există, dealtfel, o sumedenie de retete cu avocado pentru micul dejun.

În Mexic și America Centrală, avocado este servit amestecat cu orez alb, în ​​supe, salate sau pe partea de pui și carne. În Peru, acestea sunt consumate cu tequeños sub formă de maioneză, servite ca farfurie cu parrilele, utilizate în salate și sandwich-uri sau ca un fel de mâncare întreg atunci când sunt umplute cu ton, creveți sau pui. Pentru un sos delicios de friptură încercați aici.

În Chile, este folosit ca un sos asemănător piureului, cu pui, hamburgeri și câini calzi; iar în felii pentru salate de țelină sau salată. Versiunea chiliană a salatei Caesar conține felii mari de avocado matur. În Kenya și Nigeria, avocado este adesea consumat ca fructe singur sau amestecat cu alte fructe într-o salată de fructe sau ca parte a unei salate de legume.

Avocado este un ingredient primar în supa de avocado. Feliile de avocado sunt adaugate frecvent la hamburgeri, tortas, hot dog și carne asada. Avocado poate fi combinat cu ouă (în ouă amestecate, tortillas sau omlete) și este un ingredient cheie în rulourile din California și alte makizushi (“maki”, sau sushi rulat).

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...