sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele...

Ce trebuie să știți despre plantele de apartament

Am crescut într-un apartament plin cu plante....

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar...

Tot ce trebuie să știți despre utilizarea unei măști de păr

Fapt diversTot ce trebuie să știți despre utilizarea unei măști de păr
- Advertisement -

Ce este o mască de păr?

Probabil ați auzit de o mască de față. La fel cum o mască de față lucrează pentru a-ți hrăni și hidrata pielea, o mască de păr funcționează într-un mod similar pentru a spori starea și sănătatea părului tău.

Măștile de păr pot fi, de asemenea, denumite tratamente de condiționare profundă sau balsamuri intensive de păr.

Ceea ce îi face diferiți de balsamurile instantanee este că ingredientele sunt de obicei mai concentrate, iar masca este lăsată pe păr mai mult timp – de la 20 de minute până la câteva ore.

Multe tipuri de măști de păr pot fi făcute acasă din ingrediente pe care le aveți deja în bucătăria dvs., cum ar fi bananele, mierea sau chiar gălbenușul de ou. Există multe tipuri de măști pentru păr pe care le puteți cumpăra în magazin.

Care sunt avantajele unei măști de păr?

Există multe avantaje în utilizarea unei măști pentru păr, iar avantajele variază în funcție de ingrediente și de tipul dvs. de păr. În general, avantajele utilizării unei măști de păr includ:
*păr mai strălucitor, mai moale
*reducerea ruperii și deteriorarea părului
*un scalp mai sănătos
*păr mai puternic

Ce ingrediente funcționează bine într-o mască de păr?

Ingredientele care pot funcționa cel mai bine pentru dvs. vor depinde de tipul dvs. de păr și de starea părului și a scalpului. Iată câteva dintre cele mai populare ingrediente pe care să le cauți într-o mască cumpărată dintr-un magazin sau pe care să le experimentezi atunci când faci propriul tău:

Banane. Bananele sunt un ingredient bun pe care să îl includeți într-o mască de păr. De asemenea, silica din banane poate ajuta părul să fie mai moale și mai strălucitor.
Conform unui studiu din 2011, bananele au și proprietăți antimicrobiene. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii și a matreții.

Ouă. Nutrienții din gălbenușurile de ou, inclusiv vitaminele A și E, biotina și folatul, pot ajuta la promovarea creșterii părului, în timp ce proteina din albușurile de ou poate ajuta la întărirea părului.

Ulei de avocado. Mineralele din uleiul de avocado, cum ar fi acidul folic, fierul și magneziul, pot ajuta la sigilarea cuticulei părului. Acest lucru vă poate ajuta să faceți părul mai rezistent la deteriorare și rupere.

Miere. Mierea este considerată un umectant, ceea ce înseamnă că vă poate ajuta părul să se tragă și să rețină mai multă umiditate. De asemenea, poate stimula creșterea celulelor pielii.

Ulei de cocos. Datorită greutății sale moleculare reduse, uleiul de nucă de cocos poate pătrunde în axul părului pentru o condiționare profundă. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii. Cercetările au arătat, de asemenea, că uleiul de nucă de cocos poate reduce pierderea de proteine ​​atunci când este utilizat pe păr.

Ulei de masline. Vrei o umiditate intensă? Uleiul de măsline conține squalen, care este produs în mod natural de organism, dar scade odată cu înaintarea în vârstă. Squalenul este esențial pentru părul și pielea hidratate.

Aloe vera. Dacă doriți să vă calmați și să vă calmați scalpul, luați în considerare o mască de păr cu aloe vera, care are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, conține vitamine C, E și B-12, acid folic și colină, care pot ajuta la întărirea și hrănirea părului.

Cum se aplică o mască de păr

Majoritatea măștilor de păr funcționează cel mai bine atunci când sunt aplicate pe părul curat, uscat cu prosop, care este încă umed.

Cu toate acestea, dacă folosești o mască de păr făcută în principal din ulei, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau de măsline, este mai bine să aplici masca pe părul uscat. Deoarece uleiul poate respinge apa, unii experți în îngrijirea părului consideră că părul uscat este capabil să absoarbă uleiul mai bine decât părul umed.

După ce masca pentru păr este gata de aplicat, urmați acești pași:

Pentru a vă proteja hainele, ștergeți un prosop vechi pe umeri sau purtați un tricou vechi.

Dacă părul este lung sau gros, poate ajuta la împărțirea acestuia în secțiuni cu agrafe de păr.

Puteți aplica masca cu degetele sau puteți folosi o pensulă mică pentru a împrăștia amestecul de măști pentru păr.

Dacă părul este uscat, începeți aplicarea măștii de păr lângă scalp și lucrați spre capete. După ce masca a fost lucrată la capetele părului, puteți să vă întoarceți și să aplicați ușor pe scalp.
Dacă aplicați în mod special masca pentru a trata matreata, veți dori să începeți la scalp.

Dacă părul dvs. este gras, începeți aplicarea măștii de păr la mijlocul axului și lucrați spre capete.
După ce ați aplicat masca, rulați un pieptene cu dinți largi prin păr pentru a vă asigura că masca este răspândită uniform.

Acoperiți-vă părul cu o folie de plastic. Apoi înfășurați un prosop în jurul capului. Acest lucru ajută la protejarea măștii împotriva scurgerii, dar ajută, de asemenea, la adăugarea de căldură, care poate ajuta ingredientele să se absoarbă în părul tău.

Lăsați masca pe cel puțin 20-30 de minute. În funcție de ingrediente, unele măști pot fi lăsate pe ore sau chiar peste noapte.

Clătiți bine cu apă călduță sau rece. Evitați apa caldă. Apa mai rece poate ajuta la sigilarea cuticulei părului și vă poate ajuta părul să păstreze mai multă umiditate.
Pentru părul uscat sau deteriorat, puteți aplica o mască de păr o dată pe săptămână. Dacă părul tinde să fie mai uleios, încercați să folosiți una la fiecare două săptămâni.

Alte titluri