vineri 21 iunie 2024

.

Ardeiul gras: fruct pentru...

Capsicum este numele genului de plante cu flori și fructele lor pe care...

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar podeaua din lemn contribuie la transformarea...

Cum să devii un...

Da, știu, cititul pare să nu mai fie la modă, ba unii chiar...

Ce dăm de mâncare...

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare pretențioasă sau nu, probabil că te...
AcasăDe stiutTot ceea ce...

Tot ceea ce trebuie să știi despre aparatele dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive folosite în ortodonție care aliniază și îndreptă dinții și ajută la poziționarea, având în același timp ca scop îmbunătățirea sănătății dentare. Aparatele dentare pot fi fie cosmetice, fie structurale si sunt adesea folosite împreună cu alte aparate ortodontice pentru a ajuta la lărgirea palatinului sau a maxilarelor și pentru a ajuta altfel la modelarea dinților și a maxilarelor.

Ortodonția de astăzi oferă mai multe tipuri de aparat dentar:

Aparate dentare tradiționale

Acestea sunt acele întărituri și fire metalice pe care majoritatea oamenilor le imaginează când aud cuvântul „aparate dentare”. Cu toate acestea, cele moderne sunt mai mici și mai puțin vizibile decât notoriile aparate „gură de metal” pe care mulți adulți își amintesc. Acesta este tipul cel mai puțin costisitor, în același timp sunt cel mai vizibil tip de aparate dentare.

Aparate ceramice

Acestea au aceeași dimensiune și formă ca și aparatele dentare din metal, cu excepția faptului că au întăriturile clara sau de culoarea dinților. În unele cazuri se folosesc chiar fire de culoarea dinților pentru a fi și mai puțin vizibile. Avantajul acestui tip de aparate este că sunt mai puțin vizibile, însă, în același timp, sunt mai scumpe și se pot păta ușor dacă nu sunt îngrijite cu atenție.

Aparate linguale

Aparatele linguale sunt la fel ca cele tradiționale din metal, cu excepția faptului că bracket-urile și firele sunt plasate pe interiorul dinților. Sunt invizibil din exterior dar dificil de curățat; mai scumpe si nu sunt adecvate pentru cazurile severe; pot fi neconfortabile la început; ajustările regulate durează mai mult și sunt mai dificile decât în ​​cazul aparatelor dentate tradiționale.

Invisalign

Invisalign constă dintr-o serie de 18 până la 30 de aliniamente din plastic transparent, personalizate, asemănătoare unui dispozitiv de protecție pentru gură. Aliniamentele sunt detașabile și sunt înlocuite la fiecare 2 săptămâni. Un aparat dentar Invisalign este aproape invizibil; pacienții pot mânca și bea orice doresc. Însă nu va funcționa pentru probleme dentare grave; sunt disponibile numai pentru adulți și adolescenți, nu pentru copii. Pot fi pierdute cu ușurință și sunt costisitor de înlocuit; tratamentul poate dura mai mult.

Indiferent de tipul de aparat dentar cu care mergeți și cât costa un aparat dentar, asigurați-vă că acordați o atenție sporită igienei bucale. Cu o rutină adecvată de îngrijire orală, puteți dezvălui un zâmbet mai drept și sănătos odată ce este timpul să vă desprindă aparatul dentar.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...