sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce cauzează bilirubina crescută?

Bilirubina este o substanță gălbuie în sângele...

De ce aveți nevoie de o hotă în bucătărie și cum să o alegeți

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie....

Cum ne ferim de camerele ascunse

Fie că mergem la un hotel sau...

Tot ceea ce trebuie să știi despre aparatele dentare

De stiutTot ceea ce trebuie să știi despre aparatele dentare
- Advertisement -

Aparatele dentare sunt dispozitive folosite în ortodonție care aliniază și îndreptă dinții și ajută la poziționarea, având în același timp ca scop îmbunătățirea sănătății dentare. Aparatele dentare pot fi fie cosmetice, fie structurale si sunt adesea folosite împreună cu alte aparate ortodontice pentru a ajuta la lărgirea palatinului sau a maxilarelor și pentru a ajuta altfel la modelarea dinților și a maxilarelor.

Ortodonția de astăzi oferă mai multe tipuri de aparat dentar:

Aparate dentare tradiționale

Acestea sunt acele întărituri și fire metalice pe care majoritatea oamenilor le imaginează când aud cuvântul „aparate dentare”. Cu toate acestea, cele moderne sunt mai mici și mai puțin vizibile decât notoriile aparate „gură de metal” pe care mulți adulți își amintesc. Acesta este tipul cel mai puțin costisitor, în același timp sunt cel mai vizibil tip de aparate dentare.

Aparate ceramice

Acestea au aceeași dimensiune și formă ca și aparatele dentare din metal, cu excepția faptului că au întăriturile clara sau de culoarea dinților. În unele cazuri se folosesc chiar fire de culoarea dinților pentru a fi și mai puțin vizibile. Avantajul acestui tip de aparate este că sunt mai puțin vizibile, însă, în același timp, sunt mai scumpe și se pot păta ușor dacă nu sunt îngrijite cu atenție.

Aparate linguale

Aparatele linguale sunt la fel ca cele tradiționale din metal, cu excepția faptului că bracket-urile și firele sunt plasate pe interiorul dinților. Sunt invizibil din exterior dar dificil de curățat; mai scumpe si nu sunt adecvate pentru cazurile severe; pot fi neconfortabile la început; ajustările regulate durează mai mult și sunt mai dificile decât în ​​cazul aparatelor dentate tradiționale.

Invisalign

Invisalign constă dintr-o serie de 18 până la 30 de aliniamente din plastic transparent, personalizate, asemănătoare unui dispozitiv de protecție pentru gură. Aliniamentele sunt detașabile și sunt înlocuite la fiecare 2 săptămâni. Un aparat dentar Invisalign este aproape invizibil; pacienții pot mânca și bea orice doresc. Însă nu va funcționa pentru probleme dentare grave; sunt disponibile numai pentru adulți și adolescenți, nu pentru copii. Pot fi pierdute cu ușurință și sunt costisitor de înlocuit; tratamentul poate dura mai mult.

Indiferent de tipul de aparat dentar cu care mergeți și cât costa un aparat dentar, asigurați-vă că acordați o atenție sporită igienei bucale. Cu o rutină adecvată de îngrijire orală, puteți dezvălui un zâmbet mai drept și sănătos odată ce este timpul să vă desprindă aparatul dentar.

Alte titluri