duminică, septembrie 24, 2023

De ce aveți nevoie de o hotă în bucătărie și cum să o alegeți

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie....

Ți-ai luat câine? Iată ceea ce trebuie să știi!

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine?...

Câteva trucuri pentru amenajarea dormitorului

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau...

Tot ceea ce trebuie să știți despre modul în care să vă organizați bucătăria

De stiutTot ceea ce trebuie să știți despre modul în care să vă organizați bucătăria
- Advertisement -

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu aveți nevoie de un spațiu enorm pentru a avea o bucătărie funcțională – este mai mult despre modul în care organizați spațiul pe care îl aveți!

De asemenea, nu aveți nevoie de o revizie majoră pentru a evita aglomerația și a vă organiza – doar câteva sfaturi și trucuri la îndemână pentru a vă începe.

Scoateți și curățați

Pentru început, este important să vedeți literalmente fiecare articol din bucătăria dvs. și să începeți de la zero. Așadar, scoateți totul și evaluați daunele!

Gândiți-vă la fiecare articol: este necesar? Funcționează? Îmi place?

Acest pas poate fi foarte greu, dar luați în considerare obiectivele – să aveți un spațiu funcțional și să vă bucurați de fapt de a fi în bucătărie. După ce ați parcurs articolele, ar trebui să aveți o secțiune de păstrare, o secțiune de aruncare și o secțiune de donații.

Faceți curățenie !

Deoarece aveți totul afară din dulapuri și sertare, acesta este momentul perfect pentru a face o curățenie generală. Ați fi surprins cât de grozav se va simți, mai ales când veți pune totul la loc.

Definiți-vă zonele

Înainte de a începe să puneți ceva înapoi, evaluați întreaga bucătărie și grupați dulapurile și sertarele în zone. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să aveți un blocnotes și un pix și să-l notați, inclusiv ce articole aparțin în ce zone. Iată un exemplu despre cum ar arăta asta:

Zona 1: În fiecare zi (cel mai ușor de accesat, aproape de mașina de spălat vase, dacă este posibil) – farfurii, boluri, sticlărie de bază, căni, veselă, tacâmuri

Zona 2: Gătit (localizați aproape de cuptor sau plite încorporabile) – tigăi, vase, tocătoare, spatule, linguri de lemn, căni / linguri de măsurare, boluri pentru amestecare, orice alte articole de copt, mixer de bucătărie, etc.

Zona 3: cămară – produse uscate, condimente, obiecte de bucătărie mai mari etc.

Zona 4: Accesorii și depozitare (lângă frigider, dacă este posibil) – ambalaje alimentare, pungi cu fermoar, folie de aluminiu, etc.

Zona 5: cafea și bar – căni de cafea, accesorii de cafea, cafetieră, recipiente de bar, precum pahare de vin, pahare pentru shot-uri, alte articole de sticlă, accesorii de bar etc.

Zona 6: Sub chiuvetă – consumabile de curățare, săpun suplimentar pentru mâini, pungi de gunoi, reciclare etc.

Cea de-a 7-a zonă ar putea fi obiectele tale speciale, cum ar fi un serviciu pe care îl folosești de obicei numai lpentru oaspeți sau ceramică / suveniruri speciale. Sfatul nostru ar fi, totuși, să încercați să păstrați articolele pe care le utilizați cu adevărat și, dacă nu sunt folosite des, atunci depozitarea într-o altă zonă a casei, cum ar fi sufrageria sau garajul, vă va servi mai bine.

Aceleași reguli se aplică frigiderului dvs. – grupați articolele împreună și determinați cea mai bună dispunere pentru rafturile dvs. din interior!

Poziționează corect

Acum, că știi ce elemente merg unde, gândește-te la modul în care le poziționezi. Păstrați obiectele pe care le utilizați cel mai mult la nivelul ochilor. Dacă nu puteți vedea sau accesa cu ușurință ceva, cu atât este mai puțin probabil să îl utilizați.

Același lucru este valabil și pentru cămară! Luați în considerare mutarea cerealelor, a produselor de copt, a pastelor și a orezului, de exemplu, în recipiente transparente. Veți avea mai mult spațiu, vor păstra mai bine și veți putea vedea de fapt totul! Poziționați lucrurile pe care le folosiți cel mai mult, cum ar fi cerealele, acolo unde este cel mai ușor de accesat.

Fii creativ

Vrei să faci un pas mai departe? Începeți să fiți creativi cu organizarea dvs. și stabiliți ce lucruri vor funcționa cel mai bine în fiecare zonă.

De exemplu:

Instalați un suport suspendat pentru vase și tigăi pentru a elibera spațiul dulapului

Montați un raft pentru condimente și puneți-le în ordine alfabetică

Agățați de ușa de la cămară un organizator de pantofi transparent pentru a utiliza acel spațiu

Utilizați organizatoarele și separatoarele pentru sertare pentru a menține totul foarte accesibil

Utilizați separatoare în picioare pentru lucruri precum foi de copt și plăci de tăiat

Rafturile de sârmă sunt foarte utile – în special sub chiuvetă

Utilizați spațiu pe perete (suporturi magnetice pentru cuțite, ierburi proaspete agățate, cârlige pentru a agăța aproape orice!)

Instalați o placă de plută pe interiorul ușilor dulapului pentru a atârna obiecte mici sau pentru a afișa cele mai utilizate rețete

Continuă

După o lună, acordați-vă un moment pentru a reflecta la modul în care merge organizarea. Definiți orice domeniu problematic și reevaluați.

Alte titluri