.

Mituri și legende în...

Există multe mituri și legende urbane despre inventatorii diferitelor tehnologii și dispozitive, iar...

Descoperă frumusețile ascunse ale...

Delta Dunării, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România, este o adevărată...

Comparație între Dacia Logan...

Automobilele reprezintă o parte esențială a vieții moderne, oferind o gamă variată de...

Când trebuie să căutăm...

Probabil ați văzut unele etichete de pe produse pe care scrie "fără gluten"....
AcasăCulinarTournedo cu sos...

Tournedo cu sos de smântână și brandy

114Am mai dat niște sfaturi referitoare la prepararea cărnii de vitămânzatvițel aici și aici. Nu le mai reiau, vreau doar să subliniez faptul că dacă ai o bucată de carne de calitate corespunzătoare nu prea ai cum s-o zbârcești la gătit, decât dacă ai rămas la epoca “pâine prăjită – ceai – ou fiert”.

Am găsit la “Cora” niște carne de mânzat tranșată și ambalată la modul profesionist, undeva la un preț de 40 – 45 lei/kg (șnițel, vrăbioară, rasol, antricot etc.). Tournedourile sunt de două ori mai scumpe, dar își merită banii, având în vedere că la măcelăriile din piață mușchiul de vită se vinde cu 70 lei/kg. Tournedoul este o porțiune din jumătatea subțire a mușchiului de vită, tranșată în rondele de 2 – 2,5 cm grosime, legată cu sfoară alimentară (pentru menținerea formei) și uneori înfășurată în slănină de porc. Și nu, nu este același lucru cu filet mignon așa cum cred americanii.

Continuare…