Am mai dat niște sfaturi referitoare la prepararea cărnii de vită, mânzat, vițel aici și aici. Nu le mai reiau, vreau doar să subliniez faptul că dacă ai o bucată de carne de calitate corespunzătoare nu prea ai cum s-o zbârcești la gătit, decât dacă ai rămas la epoca “pâine prăjită – ceai – ou fiert”.
Am găsit la “Cora” niște carne de mânzat tranșată și ambalată la modul profesionist, undeva la un preț de 40 – 45 lei/kg (șnițel, vrăbioară, rasol, antricot etc.). Tournedourile sunt de două ori mai scumpe, dar își merită banii, având în vedere că la măcelăriile din piață mușchiul de vită se vinde cu 70 lei/kg. Tournedoul este o porțiune din jumătatea subțire a mușchiului de vită, tranșată în rondele de 2 – 2,5 cm grosime, legată cu sfoară alimentară (pentru menținerea formei) și uneori înfășurată în slănină de porc. Și nu, nu este același lucru cu filet mignon așa cum cred americanii.