miercuri, noiembrie 29, 2023

Benzi LED: Ce le face atât de speciale?

Benzile luminoase LED sunt cunoscute pentru dimensiunea...

Ți-ai luat câine? Iată ceea ce trebuie să știi!

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine?...

Tratament oral experimental, administrat o dată pe zi, pentru virusul Hepatitei C

ActualitateSanatateTratament oral experimental, administrat o dată pe zi, pentru virusul Hepatitei C
- Advertisement -

Merck (cunoscut ca MSD în afara SUA și Canada) va iniţia faza a doua a testelor clinice fără Interferon pentru MK-5172, un tratament oral experimental, administrat o dată pe zi, pentru virusul Hepatitei C.

Whitehouse Station, N.J. – Merck, cunoscută ca MSD în afara graniţelor SUA şi Canadei, a anunţat planurile de iniţiere a două noi studii clinice cu MK-5172, inhibitorul său de protează administrat oral VHC NS3/4A, experimental, administrat o dată pe zi pentru tratamentul infectării cu Hepatita cronică C (VHC). Studiile sunt destinate evaluării eficienţei şi siguranţei utilizării MK-5172, în ceea ce privește tratamentul oral, în regimurile terapeutice fără Interferon destinate cazurilor de non-ciroză hepatică, pentru pacienţii naivi (care nu au fost tratați anterior), cu Hepatita cronică C, genotip 1.

“De mai bine de 30 de ani, Merck a adus inovații în hepatita virală. Ştiinţa avansează rapid, şi recunoaştem că viitoarele regimuri terapeutice pentru VHC nu vor include Interferonul”, a declarant Roger Pomerantz, MD, FACP, Prim Vice-Preşedinte şi Directorul Global pentru Boli Infecţioase din cadrul Laboratoarelor de Cercetare Merck. “Startul acestor noi studii reprezintă următorul pas în eforturile noastre de a dezvolta regimuri terapeutice inedite pentru tratamentul Hepatitei C cronice. Aşteptăm cu nerăbdare evaluarea rolului potenţial al MK-5172 şi a altor produse dedicate tratării VHC ca parte a angajamentului nostru continuu de a îmbunătăţi îngrijirea pacientului”.

Primul test clinic va consta în evaluarea unui regim cu durată de 12 săptămâni cu administrare de MK-5172, MK-8742, un inhibitor oral NS5A în prima fază a dezvoltării, şi ribavirină în cazurile de non-ciroză hepatică, la pacienţii naivi, cu VHC genotipul 1. Al doilea test clinic va viza regimuri cu durată între 12 şi 24 săptămâni în care se va administra MK-5172 în combinaţie cu ribavirină în cazurile de non-ciroză hepatică, la pacienţii naivi cu VHC cu genotipul 1 și cu un genotip IL-28 CC. Mai multe informaţii sunt disponibile pe http://clinicaltrials.gov, folosind identificatorii NCT01717326, respectiv NCT01716156.

Despre MK-5172

MK-5172 este un inhibitor de protează experimental pentru tratarea VHC NS3/4A, care se administrează oral o dată pe zi, în prezent aflat în faza a doua de dezvoltare, care s-a arătat eficient in vitro în activitatea antivirală. Date preliminare despre MK-5172 au evidenţiat un spectru larg de activitate împotriva genotipurilor VHC şi o activitate in vitro împotriva variantelor virale a genotipurilor 1a şi 1b, care au fost asociate cu rezistenţa la alte inhibitoare de protează VHC, inclusiv cele în dezvoltare. Având în vedere experienţa clinică cu MK-5172 până în prezent, incluzând bariera înaltă la rezistenţă şi activitatea antivirală a genotipurilor VHC, Merck va evalua MK-5172 în regimurile terapeutice pentru un spectru larg de pacienţi cu infecţie VHC cronică.

Angajamentul Merck pentru terapii avansate pentru tratarea hepatitei

Merck s-a angajat să construiască pe baza experienţei profunde acumulate de-a lungul timpului în domeniul hepatitei virale, prin continuarea descoperirii, dezvoltării şi furnizării de vaccinuri şi medicamente în scopul prevenirii şi tratării hepatitei virale. În ceea ce priveşte Hepatita C, cercetătorii companiei au dezvoltat prima terapie aprobată pentru VHC cronica în 1991 şi prima terapie combinată în 1998. În plus faţă de studiile în curs pentru medicamentele noastre înregistrate şi experimentale pentru tratamentul VHC cronice, eforturi extinse de cercetare sunt depuse pentru dezvoltarea altor terapii orale inovative în scopul tratării hepatitei virale.

Alte titluri