17.8 C
Bacau

Trei bacauani, trimisi in judecata de DNA pentru plati fara acoperire de peste un milion de euro

De stiut!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaților NASTASĂ STELIAN, asociat și administrator al S.C. PLANTAFARM S.R.L. Bacău, TĂBĂCARU GABRIEL, asociat al S.C. PLANTAFARM S.R.L. Bacău și TĂBĂCARU LILIANA, soția lui Tăbăcaru Gabriel, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie-septembrie 2010, inculpații Tăbăcaru Gabriel, Tăbăcaru Liliana și Nastasă Stelian, în calitate de reprezentanți ai S.C. PLANTAFARM S.R.L. Bacău sau folosindu-se în mod mincinos de această calitate, au indus și menținut în eroare pe reprezentanții a 10 societăți comerciale cu ocazia încheierii și executării unor contracte de vânzare cumpărare ce aveau ca obiect achiziționarea de produse agricole (semințe, pesticide, fitosanitare). Pentru plata acestor produse, inculpații au emis un număr de 34 de bilete la ordin pentru care nu exista acoperirea necesară și, în această modalitate, au creat un prejudiciu în sumă de 4.447.161,20 lei (echivalentul a 1.056.357,91 euro, calculat la cursul mediu BNR de 4,2099 lei/euro).

Inculpații au continuat să emită respectivele instrumente de plată inclusiv după ce nu au mai avut nicio calitate în cadrul S.C. PLANTAFARM S.R.L. iar cu puțin timp înainte de împlinirea termenului scadent pentru plata biletelor la ordin, Tăbăcaru Gabriel și Nastasă Stelian au cesionat în mod fraudulos părțile sociale ale societății în numele căreia efectuau achizițiile.
În vederea recuperării prejudiciului, nu s-au luat măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în patrimoniul inculpaților.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bacău.

- Advertisement -

Ultimele stiri