miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulTrei drumuri judetene...

Trei drumuri judetene sunt inca blocate, pe alte cinci se circula pe o singura banda

În județul Bacău s-au înregistrat temperaturi scăzute, în această dimineață consemnându-se valori minime de aproximativ – 10̊ C. Ninsorile au încetat și vântul a continuat să sufle dinspre nord, local cu intensificări de până la 40 km/h.

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale din județ, cu excepția DN 11 A Adjud – Podu Turcului unde circulația a fost oprită la solicitarea Secției de Drumuri Naționale Focșani.

S-a acționat în cursul nopții cu 9 răspânditoare cu lamă, pentru curățarea carosabilului și împrăștierea de material antiderapant în zonele de risc expuse vântului și formării poleiului. Sunt asigurate în totalitate stocurile necesare de material antiderapant și combustibil.

Pe majoritatea drumurilor județene se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil cu zăpada bătătorită.

La această oră circulația este întreruptă pe următoarele drumuri județene:

DJ 243B: Parincea-Poieni-Năstăseni
DJ 119A: Urechești-Conțești
DJ 252 Soci – Găiceana
Se circulă în condiții îngreunate, pe alocuri pe un singur fir, pe următoarele drumuri județene:
DJ 207F: Iliești – Pădureni
DJ 252C: Corbasca-Gherdana
DJ 159: Dămienești-Călugăreni-Poieni
DJ 119 A: Berești-Sascut
DJ 206B: Parava – Dumbrava

Se acționează, în continuare, pe ansamblul județului cu 16 auto cu răspânditor și lamă, 4 autogredere, 6 buldoexcavatoare, 4 Wolle, 2 autofreze și 7 încărcătoare frontale – pentru curățarea carosabilului și împrăștierea de material antiderapant. Sunt asigurate în totalitate stocurile necesare de material antiderapant și combustibil.

Comandamentul Operaţional Judeţean este activ şi se monitorizează permanent situaţia drumurilor şi evoluţia vremii, sub coordonarea prefectului Claudiu Octavian Şerban şi a subprefectului Constantin Dorian Pocovnicu.

In municipiile şi localităţile judeţului nu au fost semnalate probleme deosebite şi funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost, unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţa medicală celor aflaţi în dificultate.
Se acționează cu efective şi mijloace de intervenţie ale structurilor M.A.I., Direcției Regionale de Drumuri Naționale, Serviciului Public de Drumuri Județene, Serviciului Județean de Ambulanţă, Direcției de Sănătate Publică, serviciilor de intervenţie E-ON S.A., CET Bacău şi ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, pentru protecţia persoanelor, degajarea drumurilor, asigurarea traficului rutier, a ordinii şi liniştii publice.

Nu au fost semnalate probleme deosebite în traficul rutier și cu privire la furnizarea utilităților publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 ore vremea se menține rece, iar vântul va sufla în rafale care vor atinge și depăși pe alocuri 50km/h.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...